Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Vallsgenera oferirà serveis d’inserció laboral als aturats de l’Alt Camp

S’enforteix d’aquesta manera la col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal també en els àmbits de formació i emprenedoria
El president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Joan M. Sanahuja, i el president de Vallsgenera, Joan Carles Solé. | Cedida

 

Vallsgenera, l’institut de desenvolupament local de l'Ajuntament de Valls, desplegarà enguany de manera integral els seus serveis al conjunt de municipis de l'Alt Camp. El president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Joan M. Sanahuja, i el president de Vallsgenera i regidor d'Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé, han avançat les noves línies estratègiques de la col·laboració de les dues institucions en matèria de formació, empresa, emprenedoria i ocupació amb l'objectiu d'estendre els serveis a tota la comarca.

 

Vallsgenera i Consell Comarcal ja col·laboren des de l'any 2014, però ara les dues parts han acordat ampliar-ne l'abast. En aquest sentit i com a novetat a partir de la tardor, Vallsgenera oferirà els seus serveis d'inserció laboral i recerca activa de feina obert també als aturats dels 23 municipis de l'Alt Camp. Així, els tècnics de Vallsgenera estendran les activitats d'ocupació, en especial les de prospecció de demandes laborals que puguin tenir les empreses amb l'objectiu d'obrir-ho a tots els ciutadans de la comarca en situació d'atur.

 

El servei estarà obert a aturats de tota la comarca, a través del desenvolupament d'itineraris individualitzats, d'orientació o el desenvolupament de tallers laborals, així com les accions formatives dirigides a millorar la qualificació professional de persones sense feina. L'any passat Vallsgenera va assessorar i oferir formació ocupacional i laboral a 491 persones que van acabar trobant feina, amb índex d'inserció superiors al 60%. Ara, el Consell Comarcal podrà derivar els ciutadans de les localitats de l'Alt Camp a Vallsgenera que es podran beneficiar del conjunt de serveis que ofereix l'institut municipal.

 

S'oferiran serveis a emprenedors de la comarca

Vallsgenera i el Consell Comarcal reforçaran també les polítiques de foment de l'emprenedoria. D'aquesta manera, Vallsgenera implementarà a l'Alt Camp els serveis bàsics i obligatoris de la xarxa Catalunya Emprèn de la que l'institut municipal de Valls en forma part. Així, posarà a disposició d'emprenedors els serveis d'informació, orientació, formació i assessorament. Es col·laborarà a més amb el Centre d'Assessorament i Suport Virtual a les Iniciatives Empresarials de l'Alt Camp 'Crossa', que a més d'assessorament ofereix suport tecnològic a activitats de nova creació.

 

Les dues institucions han subratllat que el treball coordinat ha de permetre evitar duplicitats en la cartera de serveis i ampliar l'eficàcia i abast del conjunt de programes ocupacionals i d'emprenedoria per les persones en atur o a les que tenen un projecte empresarial a desenvolupar a la comarca. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris