Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Valls tindrà des d’aquest dissabte una plaça de 'l’U d’octubre'

L’espai escollit es troba ubicat en ple centre de la ciutat just davant l'edifici de l'antic hospital de Sant Roc
Un instant de la votació de l'1 d'Octubre a Sant Roc. | VallsDiari.cat

 

La ciutat de Valls tindrà a partir d’aquest dissabte, 29 de setembre, una plaça de l’U d’octubre. L’espai escollit es troba ubicat en ple centre de la ciutat just davant l'edifici de l'antic hospital de Sant Roc –que va acollir un dels punts de votació del referèndum sobre la independència que es va celebrar a Catalunya l'1 d'octubre de l'any passat. Per commemorar aquest esdeveniment, s’han programat diverses activitats en aquest espai, entre altres, la descoberta de la placa amb el nom de la plaça. L'acte, que tindrà lloc a partir de les 12.30 hores al mateix espai, està obert a tota la ciutadania.

 

Plaça aprovada per majoria absoluta al plenari de l'Ajuntament de Valls

Cal recordar que el passat 30 de juliol l’Ajuntament de Valls va aprovar, per 16 vots a favor (PDeCAT, ERC, CUP i Compromís per Valls) i 4 vots en contra (PSC i PP), donar el nom de ‘plaça de l’U d’Octubre’ a la plaça situada davant de l’edifici de Sant Roc, com a mostra d’homenatge a totes les persones que van fer possible el referèndum.

 

Cada dissabte, l'acte 'Valls per la Llibertat' de Valls-Alt Camp per la Independència

L'espai que a partir del proper dia 29 de setembre tindrà el nom de 'plaça U d'octubre' acull el cicle setmanal de Valls-Alt Camp per la Independència, que arribarà a la 44a edició aquest dissabte, amb l’actuació de Pere Navarro, que cantarà algunes cançons tradicionals dels Països Catalans. Navarro és professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i, com a expert en dialectologia, és un bon coneixedor de les cançons populars i tradicionals catalanes, les quals mostren la varietat i riquesa de la nostra llengua. Tot i que Pere Navarro es dedica a la docència, no serà la primera vegada que actuarà fora de l’aula ja que, entre altres activitats, fa molts anys que és una de les dames del ball parlat de Dames i Vells de Tarragona.

Comentaris