Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Valls podarà 2.148 arbres i 190 palmeres

La campanya va començar el 14 de novembre i s'allargarà fins al mes de febrer
En total, aquesta campanya d'esporga de l'arbrat viari afectarà un total de 2.148 arbres i 190 palmeres | Cedida

 

L'Ajuntament de Valls ha començat a podar els arbres i les palmeres de les diferents zones viàries de la ciutat. La poda va començar el passat dia 14 de novembre i està planejat que duri fins a mitjans de febrer. En total, aquesta campanya d'esporga de l'arbrat viari afectarà un total de 2.148 arbres i 190 palmeres. El calendari d'actuació s'ha establert per tal de dur a terme tasques de poda específiques a cada arbrat tenint en compte l'espècie, la grandària i la seva ubicació. No obstant això, és possible que aquesta previsió canviï lleugerament a causa de diversos factors.

 

Les zones de la ciutat de Valls que es veuran afectades per l'actuació són: Les Comarques, Santa Magdalena, Mas Clariana, La Fraternal, La Candela, l'Albada, Sant Josep Obrer, La Xamora, Valls centre, zona del carrer Balmes, Cases Verdes, Blocs Alt Camp, Miramar, Bon Sol, Fontscaldes, carreteres de Tarragona i de Picamoixons, escoles municipals i altres instal·lacions municipals.

 

Una poda respectuosa

Els sistemes de poda que es duran a terme estan pensats per ser respectuosos i provocar la mínima quantitat de talls possibles en el tronc. Així, també s'evita la poda de branques de gran diàmetre. Mitjançant aquest procediment, s'eviten ferides que poden debilitar els arbres o l'entrada de fongs de podridura. A la vegada, la tala es limita a aquelles branques malaltes, les que representen un perill per a la via pública o aquelles que es troben mal dirigides o s'apropen massa a les edificacions.

 

La finalitat de l'aplicació d'aquests criteris d'esporga és la de garantir la màxima vida útil de l'arbre i, alhora, incrementar el seu valor ornamental, estètic i funcional. En alguns casos de caràcter excepcional, s'aplicarà el sistema de poda a brocada. L'equip està format per dos podadors especialitzats i dos operaris que fan la recollida de les restes vegetals generades. A les zones menys denses i carrers estrets es treballarà amb un equip mixt d'un podador i un sol operari de reforç.

 

Les restes vegetals de poca qualitat es trituraran, i les més bones s'aplicaran a determinats parterres municipals. Els ciutadans que estiguin interessats a adquirir triturat de poda per aplicar-lo a jardins o finques rústiques es poden posar en contacte amb el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls mitjançant el telèfon 977 636 007.

Comentaris