Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Reus s'omple de roses i llibres en un matí radiant de Sant Jordi

Valls obre un procés per elaborar un nou Reglament de Participació Ciutadana

Es convocaran fòrums de debat amb entitats i ciutadans a principis de febrer i es difondrà una enquesta virtual oberta a tots els vallencs
Imatge d'arxiu del Grup de Seguiment dels pressupostos participatius, una de les eines en matèria de participació ciutadana. | Valls.cat

 

Que els ciutadans de Valls puguin dir la seva en la presa de decisions sobre la ciutat. Aquest és l’objectiu del nou Reglament de Participació Ciutadana, que es començarà a elaborar aquest mes de febrer.

 

Aquest procés, establirà el full de ruta per actualitzar i ampliar els mecanismes, canals i espais oberts a tots els vallencs i vallenques per opinar i intervenir de forma regular en la presa de decisions sobre els temes importants del present i el futur de la ciutat.

 

La regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat és qui impulsa el procés. El futur reglament regularà els instruments participatius oberts a tots els ciutadans, els drets a la informació i totes aquelles accions i processos que ampliïn i fomentin la implicació dels vallencs en la presa de decisions.

 

Debats oberts als ciutadans

El procés per a l'elaboració del nou reglament serà plenament participatiu i s'han previst debats presencials i la utilització d'eines digitals de participació. En aquest sentit, es convocaran dues sessions de participació que se celebraran a la Biblioteca Popular, en concret, un Fòrum d'Entitats, el dijous 7 de febrer a les 19.30 hores, i un Fòrum Ciutadà obert a tots els majors de 16 anys, el divendres 8 de febrer també a les 19.30 hores.

 

Aquesta primera fase té com objectiu promoure el debat sobre el nou reglament entre els veïns, amb espais de trobada expressament dissenyats per facilitar la discussió i intercanvi de punts de vista. A més, es difondrà una enquesta virtual a través del web i les xarxes socials de l'Ajuntament de Valls que serà oberta a tots els veïns.

 

A partir dels resultats de l'enquesta i les propostes sorgides dels fòrums d'entitats i de ciutadans se sistematitzaran els punts i propostes que seran la base per redactar el nou reglament.

 

Per tal de garantir la neutralitat política en tot el procés per a l'elaboració del reglament, s'ha externalitzat la dinamització a l'empresa Mirada Local, amb experiència en projectes similars.

 

El procés per a l'elaboració d'aquest reglament s'emmarca en l'objectiu que s'ha fixat l'Ajuntament d'aprofundir en els mecanismes de transparència, codecisió i implicació dels veïns en els projectes de la ciutat. Així, entre altres mesures, destaca en aquest mandat l'ampliació del Portal de la Transparència i, a la vegada, la consolidació del model de Pressupostos Participatius.

 

Comentaris