Valls obre un procés per elaborar un nou Reglament de Participació Ciutadana

Es convocaran fòrums de debat amb entitats i ciutadans a principis de febrer i es difondrà una enquesta virtual oberta a tots els vallencs

Que els ciutadans de Valls puguin dir la seva en la presa de decisions sobre la ciutat. Aquest és l’objectiu del nou Reglament de Participació Ciutadana, que es començarà a elaborar aquest mes de febrer.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquest procés, establirà el full de ruta per actualitzar i ampliar els mecanismes, canals i espais oberts a tots els vallencs i vallenques  per opinar i intervenir de forma regular en la presa de decisions sobre els temes importants del present i el futur de la ciutat.

La regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat és qui impulsa el procés.  El futur reglament regularà els instruments participatius oberts a tots els ciutadans, els drets a la informació i totes aquelles accions i processos que ampliïn i fomentin la implicació dels vallencs en la presa de decisions.

Debats oberts als ciutadans

El procés per a l'elaboració del nou reglament serà plenament participatiu i s'han previst debats presencials i la utilització d'eines digitals de participació. En aquest sentit, es convocaran dues sessions de participació que se celebraran a la Biblioteca Popular, en concret, un Fòrum d'Entitats, el dijous 7 de febrer a les 19.30 hores, i un Fòrum Ciutadà obert a tots els majors de 16 anys, el divendres 8 de febrer també a les 19.30 hores.

Aquesta primera fase té com objectiu promoure el debat sobre el nou reglament entre els veïns, amb espais de trobada expressament dissenyats per facilitar la discussió i intercanvi de punts de vista. A més, es difondrà una enquesta virtual a través del web i les xarxes socials de l'Ajuntament de Valls  que serà oberta a tots els veïns.

A partir dels resultats de l'enquesta i les propostes sorgides dels fòrums d'entitats i de ciutadans se sistematitzaran els punts i propostes que seran la base per redactar el nou reglament.

Per tal de garantir la neutralitat política en tot el procés per a l'elaboració del reglament, s'ha externalitzat la dinamització a l'empresa Mirada Local, amb experiència en projectes similars.

El procés per a l'elaboració d'aquest reglament s'emmarca en l'objectiu que s'ha fixat l'Ajuntament d'aprofundir en els mecanismes de transparència, codecisió i implicació dels veïns en els projectes de la ciutat. Així, entre altres mesures, destaca en aquest mandat l'ampliació del Portal de la Transparència i, a la vegada, la consolidació del model de Pressupostos Participatius.