Valls acollirà una sortida d’etapa de la Vuelta a España

La carrera ciclista de Grand Tour també recorrerà les poblacions del Pla de Santa Maria i Rocafort de Queralt entre altres
L’etapa de Valls serà la vuitena de la cursa, es celebrarà el 31 d’agost i contempla un recorregut de 168 km | VallsDiari.cat

 

Un cop més, Valls acollirà una etapa de la Vuelta a España. El passat dimecres, dia 19 de desembre, l’organització de la cursa ciclista ha desvetllat, en un acte organitzat a Alacant, el recorregut oficial d’aquesta competició històrica. Enguany, la Vuelta arriba a la seva 74a edició, i tindrà lloc entre els dies 24 d’agost i 15 de setembre.

 

L’inici de la cursa serà a las Salinas de Torrevieja, al País Valencià. L’etapa de Valls serà la vuitena de la cursa, es celebrarà el 31 d’agost i contempla un recorregut de 168 km durant els quals els ciclistes passaran per les poblacions del Pla de Santa Maria, Rocafort de Queralt, Santa Coloma, Bellmunt, la Tallada, la Fonollosa, Manresa i Monistrol fins a arribar a Igualada, localitat on finalitzarà l’etapa. El recorregut entre Valls i Igualada es considera una etapa de mitja muntanya i, segons les previsions, el port de muntanya de segona categoria de Montserrat, al tram final de l’etapa, pot ser decisiu.

 

Aquesta no és la primera vegada que Valls protagonitza una de les etapes de la Vuelta, sinó que la capital de l’Alt Camp ha sigut part de la cursa ciclista en diverses ocasions durant els últims anys; concretament, en les edicions de 2010, 2013 i, l’última vegada, la de 2017. Molts recorden l’edició del 2010 per la forta concentració de vallencs a la plaça de la Font de la Manxa que tenia com a objectiu animal al competidor vallenc Xavi Tondo Volpini. Precisament, serà el pavelló del Fornàs, que porta el nom del ciclista vallenc desaparegut, des d’on es donarà el tret de sortida de l’etapa, com ja va passar en l’edició de 2013. Està previst que els ciclistes recorrin una part del centre de la ciutat: carretera del Pla, plaça de la Font de la Manxa i Portal Nou.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris