Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Dos incendis afecten vegetació a la vora de l'N-340 al Baix Gaià

URGENT

Nou cas de violència de gènere a Catalunya

Valls subvenciona la Coordinadora de Colles Castelleres per promocionar el fet casteller

L’alcalde, Albert Batet, ha signat un conveni que estableix una subvenció de 7.000 euros
Imatge de la signatura del conveni. | Cedida

 

Aquest dimarts, 18 de setembre, ha tingut lloc a l’Ajuntament de Valls la signatura d’un conveni entre Xarxa de Cultura i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Aquest acord estableix una subvenció de 7.000 euros amb l’objectiu de seguir amb la promoció del fet casteller com a patrimoni cultural i immaterial de la humanitat que fa la Coordinadora.

 

En la signatura del conveni hi han estat presents l’alcalde de Valls, Albert Batet, i la presidenta de la coordinadora, Inés Solé. També els ha acompanyat el regidor de Cultura del consistori vallenc, Marc Ayala.

 

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

La Coordinadora està a punt de complir 30 anys de vida, ja que va néixer l’any 1989. Té la seva seu a Valls, al carrer Major 2, i actualment agrupa a les colles castelleres amb l’objectiu de vetllar pels seus interessos comuns i fomentar el fet casteller.

 

En aquests moments està formada per més de 60 colles i està regida per una junta directiva formada pels representants de dotze colles castelleres de tota la geografia catalana, tots ells escollits en assemblea cada tres anys.

 

Entre els àmbits prioritaris de treball, hi ha tots aquells que sobrepassen les capacitats de cada colla per si mateixa, com per exemple: la seguretat i la prevenció, la comunicació, els valors socials del fet casteller, el prestigi social i la capacitat d’entesa. En aquesta línia, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya dóna impuls a projectes com el que es va fer amb la candidatura dels castells a la llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat, el projecte d’acollida d’immigrants ‘Tots som una colla’ o l’estudi de noves mesures de seguretat i prevenció en l’activitat castellera, entre d'altres.

 

En referència a aquest últim punt, la Coordinadora ha mostrat en els darrers anys la seva preocupació per la prevenció de lesions. Una de les mesures més conegudes dels últims anys, per exemple, ha estat la utilització del casc per part de la canalla.

 

 

Comentaris