Valls viu un dels Tres Tombs més matiners i concorreguts del calendari català

Més de 300 cavalls i un centenar de carros han sortit al carrer en la quarantena edició de la festa, que recupera el tradicional tortell de Sant Antoni

La ciutat de Valls ha celebrat avui diumenge, 13 de gener, els Tres Tombs, un dels més matiners i concorreguts del calendari català i declarat Festa Tradicional d'Interès Nacional. Hi participen més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries. El bon temps ha acompanyat la jornada. Durant tot el matí i fins al migdia, cavalls i carruatges han recorregut els principals carrers de la ciutat.

Recuperen el clàssic tortell de Sant Antoni

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Hi ha punts del recorregut que generen molta expectació, especialment el doble revolt de la plaça del Blat, en el tram final dels Tres Tombs. Aquesta ha estat la 40a edició i l'entitat organitzadora, la Societat de Sant Antoni, ha volgut recuperar el clàssic tortell que s'ha repartit durant la diada.

La millor col·lecció de carros

Avui, com ja és tradició, els Tres Tombs vallencs han reunit a l'Alt Camp la millor col·lecció de carros que es pot veure desfilar per Catalunya i que té, en el Barri Antic de la ciutat, un dels indrets de més bellesa plàstica i espectacularitat. «Passem pel nucli antic on hi ha una sèrie de trams en els quals s'ha de demostrar la destresa a l'hora d'encarar-los», explicava Mar Buqué, president de la Societat de Sant Antoni.

L'emblemàtic tercer tomb

El tercer tomb, com sempre, ha acaparat totes les mirades, mentre els carros enfilaven des de la plaça del Blat el carrer Major. Al trajecte, conegut com els tombs de l'ajuntament, els carruatges han agafat embranzida per encarar els dos revolts, entre els aplaudiments i la cridòria dels assistents. I és que qualsevol error en aquest punt es pot pagar molt car.