Cotxe de la Policia Local de Valls

La Policia de Barri de Valls intervé diverses cases ocupades il·legalment en els dos primers mesos de servei

Ajuntament, veïns i comerciants valoren positivament l'augment de la presència policial als carrers del Barri Antic

Ja fa dos mesos que la Policia Local de Valls patrulla pel nucli antic de la ciutat d’una manera força concreta. La sensació d’inseguretat  i els actes delictius habituals van fer que l’Ajuntament decidís recuperar la figura del Policia de Barri que temps enrere patrullava pels carrers. Així, des del mes d’octubre passat, una parella d’agents és present diàriament a zona amb la finalitat de reforçar la seguretat i crear una sensació de vigilància  constant.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En aquest temps, ja s’han pogut treure les primeres valoracions i conclusions sobre el servei. Segons Enric García, el regidor de Seguretat Ciutadana i Esports, la implementació de la Policia de Barri «ha estat molt ben valorada tant pels veïns com pels comerciants, ja que ha augmentat exponencialment la sensació de seguretat i s’ha actuat sobre algunes incidències que han localitzat els agents en el seu dia a dia».

«Recollim informació per poder actuar»

En aquest sentit, la proximitat dels agents amb la quotidianitat del barri ha fet que s’hagin detectat més incidències a la zona. En concret, l’ocupació il·legal  d’habitatges, les  infraccions de trànsit i els actes incívics són algunes de les constants principals del dia a dia dels policies. «En aquests dos mesos, la patrulla ha fet molta feina d’informació de cara als ciutadans i també ha anat recollint dades per tal de detectar problemes i poder-hi actuar properament», explica García a TarragonaDigital.

El Mercat de Nadal de Valls 2020 s'adapta a la pandèmia
El Mercat de Nadal de Valls 2020 s'adapta a la pandèmia | Àngel

De fet, en poc més de 70 dies s’han registrat una vintena d’incidències relacionades amb les ocupacions il·legals de cases del  Barri Antic de Valls, ja que els policies han observat que hi havia edificis amb les portes trencades i les finestres obertes. «El problema principal és que en la majoria de casos es tracta de cases  que són propietat del  banc o que els hereus no viuen a Valls i se n’han desentès, i això accentua la problemàtica», lamenta el regidor de Seguretat.

A les portes d’una nova campanya de Nadal

Enric Garcia avança que en els propers dies també s’engegarà una campanya destinada a reforçar la presència policial als carrers de la capital de l’Alt Camp enfocada a les festes de Nadal. Així, juntament amb els Mossos d’Esquadra de la Generalitat de Catalunya, es desplegarà un pla específic en els carrers més comercials de Valls, amb la finalitat de garantir la seguretat i resoldre qualsevol conflicte que es pugui detectar amb l’augment de la mobilitat i de les vendes.

«Durant Nadal augmenta la interacció al carrer amb les compres als establiments locals i per aquest motiu des de l’Ajuntament de Valls, en col·laboració amb els Mossos, intensificarem els dispositius, ja que la ciutadania valora molt positivament que hi hagi presència policial a peu de carrer, tingui un tracte proper i se la vegi per garantir la sensació de seguretat», conclou Garcia.