Un veí de Cabra del Camp denunciat per tinença i intent de venda de xoriguers comuns

Com a espècie protegida, la tinença i el comerç del xoriguer comú estan totalment prohibits
Els Agents Rurals de les zones de l'Alt Camp i del Tarragonès han tramès una denúncia vers un veí del municipi de Cabra del Camp | Agents Rurals.

 

Els Agents Rurals de les zones de l'Alt Camp i del Tarragonès han tramès una denúncia vers un veí del municipi de Cabra del Camp. El motiu de la denúncia és la tinença i l'intent de venda de dos exemplars de xoriguer comú (falco tinnunculus), una espècie protegida d'au.

 

Xoriguer comú

El xoriguer comú és un rapinyaire que pertany a la família dels falcons. El falco tinnunculus és propi d'Àfrica, Àsia i Europa; de manera accidental, aquesta espècie també s'ha estès per Amèrica. Actualment, es calcula que a Catalunya hi ha entre 6.000 i 9.200 exemplars, es tracta d'una espècie protegida (nivell C de protecció) i, per tant, està totalment prohibit la tinença i el comerç amb aquesta raça.

 

El xoriguer comú mesura entre 34 i 38 centímetres des del cap fins a la cua i entre 70 i 8' centímetres de punta a punta de les ales. Els exemplars mascles solen pesar uns 155 grams i les femelles un 190. S'alimenta de petits mamífers, altres ocells, rèptils, insectes, cucs o granotes. Es un animal comú en el món de la falconeria, utilitzat habitualment per principiants del món de la caça.

 

Es desconeix si el veí del municipi era conscient de la il·legalitat que estava cometent; en qualsevol cas, però, no es pot permetre que aquest individu continuï portant a terme aquestes accions pel bé de l'espècie del xoriguer comú. Per aquest motiu, el cos d'Agents Rurals ha tramès la denúncia a l'assabentar-se de la situació.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris