Un vídeo mostra com van arrencar la pancarta per la llibertat dels presos de l’Ajuntament de Valls

Difonen per les xarxes el vídeo on es veuen cinc persones despenjant el rètol del consistori amb l’ajut d’un pal
Imatge del moment en què arrenquen la pancarta del balcó de l'Ajuntament de Valls. | Tarragonadigital

 

Un vídeo que corre per les xarxes socials des de fa uns dies, mostra com un grup de persones arrenquen la pancarta per la llibertat dels presos del balcó de l’Ajuntament de Valls. Els fets van tenir lloc el passat 3 d’agost de matinada. En el vídeo apareixen fins a cinc persones a la plaça del Blat despenjant la pancarta amb l’ajut d’un pal extensible.  

 

Aquestes imatges les va difondre a través de Twitter l’anomenat grup Resistència Alta Tabarnia i van descriure els autors dels fets com «els nostres amics especialistes en perxa» i van anunciar a les xarxes socials que «en breu» hi hauria «noves entregues». En la piulada també s’etiqueta a sis persones.

 

El vídeo també l’ha difós l’anomenat Grupo de Liberación Penedès, que es defineixen a les xarxes socials com a un grup que «alliberem l’espai públic de simbologia totalitària i colpista».  En aquest cas, en la piulada que van fer a Twitter el mateix 3 d’agost van descriure l’acció feta a Valls de la següent manera: «alliberem de totalitarisme i simbologia ‘lazi’ l’ajuntament de Valls. Next level!» i finalitzaven el text dient que l’operació havia estat organitzada per Alta Tabarnia i executada pel Grupo de Liberación Penedès.

 

 

 

L’Ajuntament va tornar a posar la pancarta i va denunciar els fets

Pocs dies després d’aquests actes, l’Ajuntament de Valls va tornar a posar una nova pancarta al mateix lloc, on es torna a llegir «Llibertat presos polítics i exiliats» en català i en anglès. De fet, l'alcalde Albert Batet va assegurar que la penjarien les vegades que fos necessari. Des del consistori vallenc també es va decidir denunciar aquests fets als Mossos d’Esquadra per tal d'esclarir-los. També es denuncia que aquest mateix grup de persones van sostreure la mateixa nit altres cartells i llaços grocs distribuïts per diferents punts de Valls on també es reclamava la llibertat dels presos i exiliats. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris