Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Dues produccions de videodansa gravades a Valls i Alcover s’estrenaran a Nova York

Ho faran en el marc del festival de cinema Bronx World Film INC - Spanish Film Cycle - ¡España Hoy!

 

Les darreres produccions de videodansa de la productora audiovisual de Valls DansPXL, 'V A I V É' i 'Unexpected Messages', s’estrenaran aquest cap de setmana a Nova York en el marc del festival de cinema Bronx World Film INC - Spanish Film Cycle - ¡España Hoy!. A més, durant la jornada, també es projectarà la producció de videodansa ‘Et ballo Catalunya’ i es farà una retrospectiva projectant els treballs realitzats conjuntament entre Marta Arjona i Mei Casabona; Freiheit, NIGRA, X-TREM i QUADRANT, que sumaran així noves seleccions oficials.

 

Pel que fa a les dues estrenes que es viuran aquest cap de setmana, es tracta de 'V A I V É i Unexpected Messages'. 'V A I V É' es va rodar el passat mes de novembre al Convent de les Arts d’Alcover i és un duet interpretat pels ballarins Marc Comellas i Beth Andrews, estudiants de 6é de dansa clàssica a l’Institut del Teatre de Barcelona. La peça, segons els seus autors es basa en el «buscar-se, en el voler-se tenir mútuament però a la vegada fugir de l’altre. Està creada pensant en que alguna cosa a l'exterior hipnotitza als ballarins i la càmera. Aquest fet, provoca que l'un ajudi a l'altre a salvar-se'n, i viceversa. Sota aquesta idea general d'anar i tornar, voler i no voler, neix 'V A I V É'». El videodansa està codirigit per Marta Arjona i Silvia Robert.

 

'Unexpected Messages' es va llençar a la xarxa per Nadal, i està protagonitzada per la ballarina vallenca Aida Martínez. Ella va començar els seus estudis de dansa a l’Escola de Dansa Pas de Valls, seguidament va viatjar a Anglaterra, on va obtenir la diplomatura del Northern Ballet School i el Level 6 del Diploma Profesional de Danza qualificat per Trinity. Actualment es troba a Madrid, on és ballarina de la companyia de dansa contemporània Carabdanza i de la companyia ATLANTIS Raymond Naval. A l’obra, Martínez rep una trucada, i a través del moviment, mostra com hi ha coses que es poden alterar, però el que mai pot canviar, són les paraules que ja s’han dit. La peça està dirigida per les també vallenques Marta Arjona i Cristina Requena, editada per Iris Solana, i va comptar amb Alba i Alexandra Pérez com a auxiliars. Aquesta es va rodar el passat mes de març a l’estudi de DansPXL, situat al carrer Colom 5 baixos de Valls.

Comentaris