Un noi de Vilabella i una noia de Cabra del Camp, investigats per l’1-O

L’ANC ha convocat una concentració en suport a les dues persones investigades
Moment de la càrrega policial a Cabra del Camp. Imatge de l'1 d'octubre del 2017. | Cedida

 

L’ANC ha convocat una concentració dilluns que ve, 11 de febrer, a les 10 del matí davant els Jutjats de Valls, en suport a les dues persones que hi han de declarar com a investigades en relació amb la jornada del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

 

Els investigats són un noi de Vilabella acusat de sedició, lesions i atemptat a l’autoritat, i una noia de Cabra del Camp acusada de delicte d’odi, que està previst que a la sortida dels jutjats faci unes declaracions.

 

En ambdós casos els investigats, que estan assistits pels advocats de Juristes per la República, aniran acompanyats per veïns de Vilabella i Cabra. Des de les territorials de l’ANC de Valls, de Vilabella i de Cabra del Camp es convoca aquesta concentració com a mostra de suport de la població als investigats.

 

Moment de la càrrega policial a Vilabella. | Cedida

 

S'investiguen les lesions de la Guàrdia Civil a un veí de Sarral 

L’Audiència de Tarragona va ordenar, el passat mes de desembre, al jutjat d’instrucció número 2 de Valls que reobri la investigació sobre les lesions denunciades per un veí de Sarral durant les càrregues de la Guàrdia Civil pel referèndum de l’1 d’octubre. El tribunal considera que el jutjat va arxivar el cas gairebé de forma immediata i sense una causa prou justificada.

Càrregues de la Guàrdia Civil en petits pobles

Durant la jornada de l’1 d’octubre, gairebé una vintena de vehicles de la Guàrdia Civil i una cinquantena d'efectius van fer parada a les poblacions de Sarral , Cabra del Camp  i Vilabella. Els agents, la majoria uniformats armats amb porres i d'altres de paisà, van actuar amb força per entrar a l'únic local de cada municipi on es podia votar i van deixar alguns ferits.