Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Vila-rodona té, per fi, una rotonda a l'entrada del poble

Fins ara hi havia un perillós encreuament on s'havien produït diversos accidents. Amb la rotonda es millora la seguretat en aquest tram
La rotonda encara es troba en obres, però els vehicles ja hi poden passar. | J.G.

 

Entrar amb vehicle al municipi de Vila-rodona és ara més segur que fa un temps. Les obres de la rotonda d’accés i sortida al poble estan molt avançades i ja s’hi pot circular, encara que la senyalització és provisional. Fins fa un parell de mesos, en el lloc on ara hi ha la rotonda hi havia un perillós encreuament, on els accidents eren freqüents i s’havien creat situacions de confusió per als conductors.

 

Des de Vila-rodona esperaven l’arribada d’aquesta rotonda des de fa anys. L’espera ha sigut llarga, però finalment s’ha aconseguit. L’any 2010 es va posar el projecte sobre la taula, però no es va redactar fins a l’agost del 2017. «Es tracta d'augmentar la seguretat», ha afirmat l’alcalde de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé, en declaracions a tarragonadigital.com.

 

Les obres de la rotonda van començar fa un parell de mesos i en aquests moments el resultat és molt visible, ja que la zona està del tot definida i s’hi pot circular amb normalitat, tot i que la senyalització és provisional perquè els operaris encara hi estan treballant polint detalls.

 

El pressupost per a fer aquestes obres ha estat de quasi 600.000 euros, assumits per la Generalitat amb els quals s’ha construït la rotonda, s’ha fet tot l’enllumenat nou de la zona, canalitzacions d’aigua, etc.  

 

A part de millorar l’accés principal al poble, també queden més definits els camins secundaris i agrícoles, que també estan molt transitats i ara queden correctament marcats. «Des de l’Ajuntament estem molt contents i satisfets amb la millora», ha dit Bricollé.

 

Pel que fa a detalls estètics, des del consistori tenen la intenció d’incloure algun element del municipi en el centre de la rotonda. Segons ha avançat l'alcalde, presentaran una proposta en col·laboració amb la cooperativa per tal d’identificar Vila-rodona com a poble amb activitat vitivinícola.

 

Un punt de concentració d’accidents

Aquesta entrada al poble, ha estat escenari de diversos accidents al llarg de temps. «Hem vist molts accidents, per sort mai han estat greus, però de lleus n’hi ha hagut moltíssims», lamenta l’alcalde. A més, la quantitat de vies que confluïen en el mateix punt causava confusió en molts conductors que, de vegades, no sabien qui tenia prioritat de pas, o en quina via s’havien d’incorporar. «Esperem notar una gran millora amb la rotonda i que també ho puguin copsar els veïns d’altres pobles que passen habitualment per aquest punt».

 

Inauguració oficial de la rotonda, al novembre

Està previst que el dia 2 de novembre es faci oficial la inauguració de la rotonda, coincidint amb la fira de Vila-rodona, que compleix 625 anys. Per a l’ocasió s’ha convidat per a fer el pregó al conseller de Territori, Damià Calvet.

 

Un cop estigui del tot enllestida la rotonda, l’alcalde assegura que encara hi ha una cosa pendent. «El nostre desig és connectar la rotonda amb una zona per a vianants, perquè la gent que viu a l’entrada pugui anar caminant al centre del poble sense patir cap risc», ha explicat Bricollé. En aquests moments, les persones que van al nucli urbà des de l’entrada, ho fan quasi aixafant la línia de la carretera per on circulen els vehicles. Actualment no hi ha voral, ni marge per a caminar, la qual cosa també suposa un perill. «S’hauria d’eixamplar el voral i senyalitzar-lo», ha conclòs l’alcalde.

 

Podeu llegir El Bitllet sobre aquesta notícia 'Gir cap a la seguretat'. 

 

 

Comentaris