Més de 200 persones visiten les finques de la cooperativa d’habitatges La Titaranya de Valls

L’atractiu principal de les visites és un pati interior de 300m2 i un refugi antiaeri de la República a Ca L’Alemany
Visites a la cooperativa d'habitatges vallenca. | Cedida

 

Els passats dies 15 i 16 de juny es van realitzar dues presentacions i visites guiades a les finques on s’ubicarà la cooperativa d’habitatges i locals La Titaranya, concretament als números 14 i 16 del C/ dels Metges i 23 i 25 del C/Carnisseria, al centre històric de Valls.

 

Els participants van poder conèixer el funcionament de la cooperativa i van visitar la finca coneguda com a Ca L’Alemany i el pati interior de 300 m2 de Ca Robusté.

 

Descobert un refugi antiaeri

Cal destacar que els estudis històrics que s’estan realitzant als immobles adquirits, han permès descobrir un refugi antiaeri de la República que aprofita diversos cups i cellers antics.

 

En total, unes 200 persones ja han visitat les finques, un complex de 2400 m2 edificables que podrà acollir entre 17 i 19 habitatges i entre 6 i 9 locals socials i comercials.

 

Visites a la cooperativa d'habitatges vallenca La Titaranya. | Cedida

 

La Titaranya realitzarà més visites guiades a la tardor i també s’ofereix a fer visites per a grups i persones interessades a esdevenir socis de dret d’ús d’un habitatge o bé socis col·laboradors, així com per a entitats que vulguin disposar d’un local amb espais compartits com ara una gran sala d’actes.

 

Una iniciativa del Casal Popular La Turba

El dissabte 8 de juny el Casal Popular la Turba va fer la presentació pública de la cooperativa d'habitatges la Titaranya amb la voluntat d'ampliar el ventall d’iniciatives que té engegades.

 

Persones interessades en la cooperativa d'habitatges vallenca. | Cedida

 

La Turba sempre ha tingut la seva seu al Barri Antic de Valls, intentant generar sinergies de recuperació de vida amb els veïns i veïnes. És per això que des de fa més d’un any s’està treballant en aquest projecte cooperatiu.