Desmantellen una trampa de caça il·legal d'ocells a l'Alt Camp

L’actuació s’ha fet a Rodonyà i ha anat a càrrec dels Agents Rurals

Efectius dels Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya han desmantellat aquest dimarts, 28 d'agost, una xarxa japonesa que estava disposada per capturar ocells fringíl·lids al terme municipal de Rodonyà. Segons el cos, en el moment en què s’ha produït l’actuació hi havia un total de set ocells atrapats, dels quals sis eren morts. S'han identificat diverses espècies d'ocells: un raspinell, dos rossinyols, dues caderneres i dos verdums.

Caça il·legal d'ocells

La xarxa de caça il·legal que s’ha localitzat a l'Alt Camp ha estat immediatament desmantellada pels Agents Rurals perquè cap ocell més hi pugui quedar atrapat. Arran d’aquests fets, cal recordar que la caça d'ocells utilitzant una xarxa japonesa un mètode de caça que sorgeix del Japó fa més de 300 anys està totalment prohibida, ja que no discrimina ni selecciona l’animal, cosa que fa possible que s’hi enganxin ocells de qualsevol mida, tipus i nivell de protecció. 

 

La utilització d’aquesta art de caça il·legal per a la captura d’animals constitueix un delicte tipificat en el Codi penal en tractar-se d’arts de caça no selectius que permeten la captura indiscriminada de qualsevol espècie animal protegida que hi pugui quedar atrapada. Els Agents Rurals recorden que la caça il·legal d'ocells protegits pot comportar una pena de presó de sis mesos a dos anys i inhabilitació especial del dret de caçar. Només estaria permesa la col·locació de xarxes en cas d’autorització excepcional amb finalitats científiques i sempre amb coneixement previ dels Agents Rurals per poder-ne fer el seguiment.

 

Durant tot l’any, el cos d’Agents Rurals du a terme diferents serveis destinats a la recerca d’arts i mètodes no autoritzats per a la captura de fauna, ja que poden causar danys molt greus a espècies en perill d’extinció.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!