L'Oficina Jove de l'Alt Camp ofereix activitats sobre ocupació juvenil

Es tracta d’una xerrada i un taller en els que s’incidirà en aspectes referents a ocupacions d’estiu i a les entrevistes de feina
L’Oficina Jove de l’Alt Camp disposa de la figura de Referent d’Ocupació Juvenil | Albert Oliva

 

Aquest mes de maig l’Oficina Jove de l’Alt Camp ofereix dues activitats per a persones joves d’entre 16-29 anys sobre treball: una xerrada sobre feines d’estiu i un taller per millorar o aconseguir més èxit en les entrevistes de feina. La xerrada «Vull treballar a l’estiu» tindrà lloc el proper dimarts 14 de maig a les 19.00 h al Centre Cívic de Valls. Cal fer la inscripció prèvia a Valls Jove.

 

En aquesta xerrada, la població jove podrà identificar en quins sectors i empreses del nostre territori hi ha un major volum d'ofertes de feina a l'estiu, triar els canals de cerca de feina més adequats per accedir a les ocupacions en aquest període, saber quan s'ha de començar a enviar el currículum per poder treballar durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, conèixer les titulacions i requisits que es demanen i aprendre a adaptar el currículum i la carta de presentació a les feines a les quals es vol optar.

 

L’altra activitat és el taller «L’entrevista, eines per superar-la amb èxit», el qual es durà a terme el dia 30 de maig a les 11.00 h al Consell Comarcal de l’Alt Camp. Per a poder participar-hi, cal inscripció prèvia a l’Oficina Jove de l’Alt Camp. Es tracta d’una sessió que pretén proporcionar eines a les persones joves per afrontar amb possibilitats d'èxit les entrevistes de feina.

 

Els continguts es treballaran des d'una metodologia vivencial i permetran conèixer els processos de selecció (abans, durant i després), els tipus d'entrevista que existeixen, les preguntes més habituals, identificar recursos i competències pròpies per tal que es puguin exposar en l'entrevista, desenvolupar estratègies per avaluar com ha anat l'entrevista per tal de millorar aspectes necessaris, així com conèixer i posar-se a la pell dels rols de les persones participants (aspirant-entrevistardor/a).

 

Durant l’estiu moltes persones joves volen accedir a treballar, ja que es tracta d’una època de l’any en que es fan vacances escolars, que els permet dedicar temps al treball. En molts casos, però, el jovent no ha tingut gaire contacte amb el món laboral i es fa necessari un treball d’acompanyament en aquest sentit. És per aquest motiu que des de l’Oficina Jove de l’Alt Camp, la qual disposa de la figura de Referent d’Ocupació Juvenil, s’han preparat aquests materials per tal d’orientar a les persones joves en el seu procés de cerca de feina. El Referent d’Ocupació Juvenil és una figura professional d’orientació i acompanyament laboral per a persones joves d’entre 16 i 29 anys, de la qual disposen les Oficines Joves