ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Valls acull diverses xerrades sobre l’aprenentatge dels infants

La primera va tenir lloc la setmana passada i avui dijous se'n faran dues més
La primera xerrada va tenir lloc el 9 de maig. | Cedida

 

El passat dijous 9 de maig va tenir lloc, a la Biblioteca Popular de Valls, la primera xerrada del cicle ‘El camí cap a l'aprenentatge. Enfocament multidisciplinar’. Aquest cicle està organitzat per Xerr@mpa's, un òrgan participatiu que aglutina les associacions de famílies dels centres educatius de primària i secundària de Valls i que, amb la col·laboració de la Regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament, es reuneix i organitza propostes com xerrades divulgatives o tallers amb l'objectiu d'oferir informació i respondre a les inquietuds de les famílies sobre diversos àmbits que afecten els infants de la ciutat. 

 

La proposta que presenta Xerr@mpa's per aquest mes de maig es tracta d'un cicle de xerrades. La primera xerrada, titulada ‘Requisits neurofuncionals de l'aprenentatge’, a càrrec de la dra. Mª del Mar Ferré Rodríguez es va dur a terme el passat dijous i va comptar amb una gran resposta de públic omplint la sala de conferències de la Biblioteca Popular de Valls.

 

Amb aquesta primera xerrada es varen voler introduir els temes dels quals s'anirà parlant amb més detall en les properes xerrades que tenen com a punt comú conèixer les eines físiques que es necessiten per aprendre sense dificultats i com es pot preparar els infants des del naixement, o, fins i tot des de la concepció, per tenir a disposició tots aquests requisits per l'aprenentatge en el moment en què es necessiten a l'escola, i prevenir d'aquesta manera les posteriors dificultats d'aprenentatge. 

 

Aquest dijous, següents xerrades

Les següents xerrades, que tindran lloc aquest dijous dia 16 de maig, són ‘Quin paper té l'osteopatia en les dificultats d'aprenentatge?’ a càrrec de la fisioterapeuta i osteòpata Rosa Roig, professora del Màster d'Osteopatia de l'EOB-Idec Pompeu Fabra, en l'àrea de visceral i de pediatria. El mateix dijous també, la terapeuta ocupacional vallenca Lydia Trilla, amb especialitat en els camps de la geriatria i la pediatria des de fa més de 20 anys oferirà la xerrada titulada ‘Per què la integració sensorial és bàsica per a l'aprenentatge?’. 

 

Les dues darreres xerrades del cicle tindran lloc el dijous 23 de maig a càrrec de la vallenca Marta Ortega, fisioterapeuta, Doctora per la UB especialitzada en neurodesenvolupament infantil, i de Mercè Fonoll i Dolors Bonet, optometristes de les Òptiques La Creu Blanca de Valls, especialistes en visió infantil i teràpia visual. Totes les xerrades van orientades a les famílies però també al personal docent i altres professionals que treballin amb infants.