Només queden 500 dies per les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls

El desennari de 2021 es celebrarà entre el divendres 29 de gener i el diumenge 7 de febrer
Aixecament dels pilars dels Xiquets de Valls durant l'ofici del 2 de febrer de 2011 | Laia Solanellas

 

Gairebé una dècada després, la ciutat de Valls es troba abocada, de nou, en l'organització de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. Aquest estiu la Taula de coordinació de les Festes, presidida per l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i integrada pels delegats de les onze comissions de participació ciutadana, va acordar que el proper desenari tindrà lloc entre el divendres 29 de gener i el diumenge 7 de febrer de 2021, sumant un total de deu jornades festives.

En aquesta edició, l’estructura organitzativa incorpora tres comissions noves: la d’audiovisuals, la de voluntaris i la literària, que es diferencia de la de cultura. S’afegeixen a les preexistents: artística, espectacles familiars, Decennals a les escoles, seguici cerimonial, Xiquets de Valls, actes religiosos, esports i cultura.

Les entitats tenen com a punt de mira l'any 2021

Diverses entitats i associacions de Valls també treballen en la seva programació cultural i esportiva de cara a les properes Festes Decennals. En aquest sentit, el Centre de Lectura ha posat com a punt de mira el febrer de 2021 programant per al mes de desembre d'enguany el ballet Ariel, que es va estrenar durant les passades Decennals de 2011.

Per començar el nou any, l’entitat ha preparat un cicle de conferències que s’allargarà fins al gener de 2021, el qual porta per títol, Decennals 2021 – 21 Vallencs Il·lustres, on els diferents ponents ens parlaran de la vida i accions que van portar a aquests conciutadans nostres a ser nomenats Vallencs Il·lustres; pel mes de febrer, la tarda del dia 2 de febrer, s’ha programat un concert, amb entrada inversa, a benefici de l’Orgue de Valls, on hi prendran part la soprano, Aurèlia Pessarrodona, i el guitarrista, Raúl Sandin.

La comissió de l'orgue de Valls encara l'últim tram de la seva campanya de mecenatge i apadrinament | CEDIDA

 

L'orgue sense moble més alt d'Europa

Tota la ciutat ja treballa amb l’horitzó posat en les Decennals de 2021. El gran projecte ciutadà per a les properes festes serà estrenar l'orgue sense moble més alt d'Europa. Està previst que tingui uns 25 metres d’alçada i al voltant de 1.300 tubs, que ja s’estan apadrinant per un valor que va de 25 a 25.000 euros. A més, tindrà tres grans torres inspirades en el campanar de Sant Joan i les dues colles dels Xiquets de Valls. El disseny del mestre orguener Gerhard Grenzing –establert a Catalunya fa 46 anys– recull sonoritats barroques i romàntiques i incorpora com a singularitat un registre de gralla.

"🎼Literatura, música o història en la temporada cultural del Centre de Lectura de Valls" "🍇AGENDA: Arriba la segona edició de l'esmorzar dels veremadors de Valls"