Els alumnes de Valls intercanvien 526 objectes al Mercat del RECanvi

El dimecres 20 de desembre es va realitzar una xerrada sobre economia circular
Els escolars, en total, van portar al Mercat 745 objectes i van intercanviar 526 d'ells (el 71%) | cedida

 

Del 17 al 25 de novembre es va celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018, que va tenir com a finalitat sensibilitzar respecte a la prevenció, la reutilització i el reciclatge de residus. Per tal d'aconseguir-ho, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls va organitzar un conjunt d'actes que tenien com a objectiu fomentar l'allargament de la vida útil dels objectes.

Mercat del RECanvi Escolar

El dimarts 20 de novembre va tenir lloc la 3a edició del Mercat del RECanvi (reduir, estalviar, compartir) Escolar, que es va celebrar al Kursaal. L'acte va comptar amb la participació dels alumnes de 5è curs de totes les escoles de primària de Valls, els quals van sumar fins a 265 nens i nenes. Un dels objectius era sensibilitzar als estudiants sobre la possibilitat de reutilitzar molts dels objectes que es guarden a casa i que ja no s'utilitzen, allargant així la seva vida útil, i sobretot compartint-los amb els altres. Així, els participants van portar fins a quatre objectes cadascun (roba, jocs i joguines, material escolar i esportiu, llibres, etc.) per tal d'intercanviar-los amb els dels altres alumnes.

Els escolars, en total, van portar al Mercat 745 objectes i van intercanviar 526 d'ells (el 71%), de manera que es va prevenir la generació de 139 kg de residus. El percentatge d'intercanvis d'aquest any ha augmentat de forma considerable respecte els anys anteriors, ja que en la 1a edició va ser del 65% i en la 2a del 63%. Posteriorment a l'activitat, els assistents van fer una avaluació molt positiva d'ella i, fins i tot, els nens i nenes van demanar repetir-la un altre any.

Sessió informativa sobre l'economia circular

El dimecres 20 de novembre va esdevenir la sessió informativa «Què és l'economia circular? Estratègies empresarials per caminar cap a la sostenibilitat» a la sala d'actes de l'IEV. La sessió va anar a càrrec d'Alfred Vara, cap del Departament de Prevenció de residus i eficiència dels recursos de l'Àrea d'Economia circular de l'Agència de Residus de Catalunya. L'economia circular és una estratègia que es proposa reduir la producció de residus, però també l'entrada de materials, de manera que es tanquin els cicles econòmics i ecològics dels recursos.

"'X Nadal sóc ecoespecial', campanya de prevenció de residus a Valls" "Un centre educatiu de l'Alt Camp rep un Premi Escoles Verdes"