S’adjudiquen les obres d’urbanització del passeig Tarradellas de Valls

L'obra contempla tres trams i ara s'ha procedit a adjudicar el segon, en concret, el tram central que va des de l'alçada del carrer Cinc de Vuit fins al carrer Tres de Nou
Un dels trams del passeig Tarradellas de Valls. | google maps

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat l'adjudicació per a l'execució de la nova urbanització de la rambla central del Passeig Tarradellas al barri del Fornàs. L’obra s’adjudica a l'empresa Obres i Serveis Martínez Arlandes, per un import de 81.390 euros.

Aquests treballs de millora contemplen tres trams i ara s'ha procedit a adjudicar el segon, en concret, el tram central que va des del carrer Cinc de Vuit fins al carrer Tres de Nou.

La urbanització d'aquesta via principal del Fornàs té l’objectiu de garantir l'ombra als vianants. La proposta tècnica, vol generar d'aquesta manera un passeig més amable i agradable per aquesta avinguda de gairebé mig quilòmetre que enllaça la zona d'esports urbans i la comissaria dels Mossos d'Esquadra amb el Centre Esportiu Municipal El Fornàs. 

Nou arbrat per protegir la zona central del sol

Així, a tot el passeig s'hi plantarà nou arbrat que, tant per la col·locació com pel tipus d'arbre, assegurarà que a la zona central estigui protegida del sol, sobretot durant els mesos d'estiu, una de les principals demandes dels veïns del Fornàs.

La vuitantena d'arbres nous que es plantaran seran més adequats a les característiques de l'àrea i, a més, es plantaran d'una manera més contínua, a uns 6 metres l'un de l'altre, i situats estratègicament a banda i a banda de la rambla i a la seva zona més central, per protegir del sol i generar ombra precisament a la part del mig reservada al passeig dels veïns. 

Zones verdes a les cruïlles del passeig

Les obres també inclouen la instal·lació d'un nou sistema de reg per al nou arbrat i zones enjardinades. A la vegada, també es reformaran les diferents puntes de la rambla, en concret enjardinant i creant zones verdes a les diferents cruïlles del passeig, en una millora de l'espai urbà dissenyat per fer més agradable aquesta via.

Un dels punts que es vol resoldre en el projecte és la delimitació de les zones actuals de sauló. El pendent del passeig provoca que, en episodis de pluja o de vent, l'arena desaparegui i es formin escorrenties i clots en diversos punts de la rambla central.

Així, el projecte, tot i mantenir zones de terra, les delimita i, a més, crea noves àrees amb paviment colat o foradat que permet el creixement de gespa. Un altre dels punts de millora són els passos de vianants que uneixen la rambla central amb els laterals del passeig Tarradellas.

Tots s'adaptaran a normativa, en primer lloc, fent-los a nivell i eliminant barreres arquitectòniques, però també s'hi instal·larà paviment amb una rugositat diferenciada per indicar a persones invidents que es troben a prop d'un pas de vianants.

"👉Una nova oficina obrirà al Barri Antic de Valls" "👉BONA NOTÍCIA: La Titaranya de Valls rep un important premi de la Diputació de Tarragona"