Valls sol·licita al Pla d'Acció Municipal de la Diputació les reformes del passeig de l'Estació i Ca Xapes

En total, els projectes tenen un pressupost global de 3,7 milions d'euros i l'Ajuntament ha sol·licitat finançament al PAM per un import de 689.500 euros

L'Ajuntament de Valls ha presentat a la convocatòria per aquest mandat del Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona la reforma urbanística i de serveis del passeig de l'Estació, la rehabilitació de l'històric edifici de Ca Xapes, la modernització de tot l'enllumenat del barri de Santa Magdalena i les actuacions de millora a quatre camins rurals. Tots aquestes projectes compten amb un pressupost total de 3,7 milions d'euros i l'Ajuntament ha sol·licitat finançament al PAM per un import de 689.500 euros.

El paviment i la xarxa d'aigua del passeig de l'Estació seran renovats per complet

Al passeig de l'Estació, amb una inversió estimada de 440.000 euros, l'Ajuntament sol·licita subvenció per 260.000, en un projecte que se sumarà a les diferents millores efectuades en els últims anys en aquesta via principal de la ciutat. Està prevista la renovació total de les voreres a banda i banda del passeig, que s'amplien a l'alçada de les principals cruïlles de carrers, guals i passos de vianants per millorar la seguretat de vianants i que, a la vegada, s'adapten també per eliminar completament barreres arquitectòniques i fer-les accessibles a persones cegues. L'actuació contempla també l'asfaltat dels 950 metres de longitud que sumen els dos carrils de circulació per a vehicles.

Un dels punts principals del projecte és la modernització de la xarxa d'aigua de la zona, neuràlgica i una de les principals de la ciutat, ja que a més d'alimentar una zona densament poblada com és tot l'entorn del passeig de l'Estació també garanteix el subministrament als barris de la Colla Vella i dels Pisos de Clols. Les obres es tractaran de la substitució de les actuals canonades de fibrociment per unes de noves de fosa, i se sumaran les actuacions anteriorment executades en els últims exercicis, com la millora dels passos de vianants elevats o la modernització de tot l'enllumenat.

L'edifici de Ca Xapes serà rehabilitat | TarragonaDigital
 

Tres milions d'euros per a la rehabilitació de Ca Xapes, que acollirà la Llar del Jubilat

En l'àmbit de la via pública, l'Ajuntament també ha inclòs com a nou projecte la renovació de la totalitat de l'enllumenat del barri de Santa Magdalena que, a més dels nous punts de llum, també preveu l'ús de tecnologia LED. Aquesta il·luminació, que s'està estenent de manera progressiva a tots els barris i zones de Valls, augmenta la sensació d'il·luminació al carrer mentre suposa a més un important estalvi energètic i ambiental. Al barri de Santa Magdalena també s'ha previst la instal·lació de nous focus per reforçar la il·luminació de la pista esportiva. El global d'aquesta actuació compta amb un pressupost estimat de 210.000 euros i l'Ajuntament ha sol·licitat al PAM 142.500 euros de finançament.

L'Ajuntament també ha presentat al Pla d'Acció Municipal el projecte de rehabilitació de l'edifici de Ca Xapes, edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local i vestigi del patrimoni industrial vallenc. El consistori sol·licita finançament a la Diputació per 200.000 euros per a un projecte que permetrà el retorn de la Llar del Jubilat a la seva històrica seu i que requerirà una inversió global superior als 3 milions d'euros.

El PAM també inclou la millora de quatre camins del terme

Les actuacions sol·licitades al Pla d'Acció Municipal també preveuen la millora de quatre camins del terme municipal per un import global de 92.000 euros, dels quals l'Ajuntament ha sol·licitat subvenció de la major part, 87.000 euros. S'actuarà en diferents trams dels camins del Riu, Masmolets, Vilafranca i d'Alió a més de la passera dels Fontanals. Entre els projectes destaquen les millores al camí de Masmolets i al camí de Vilafranca, però també la del camí del Riu en el tram entre el barri de Mas Clariana i l'estació de servei, mentre que al camí de Vilafranca s'ha programat actuar a l'encreuament amb la carretera del Pla a l'alçada del polígon industrial.

"Agenda: Torna la música al Convent de les Arts d'Alcover" "Ja hi ha data: La Biblioteca de Valls recupera les sales d'estudi"