Alcover instal·la alimentadors per controlar les colònies de gats a la via pública

Amb aquests punts d’alimentació es volen reduir les queixes ciutadanes arrel de les molèsties que ocasiona la superpoblació de gats a la via pública
Aquest és un dels punts d'alimentació per controlar les colònies de gats a Alcover. | Cedida

 

En el marc de la segona fase de la campanya de control de les colònies de gats a la via pública, l'Ajuntament d'Alcover ha delimitat i col·locat cinc punts d'alimentació autoritzats que són gestionats per persones voluntàries acreditades. Aquests s'han instal·lat en diferents carrers i indrets del poble escollits estratègicament perquè no interfereixin en la convivència amb les persones.

Des de l'Ajuntament es recorda que està prohibit alimentar els animals a la via pública, tret d'aquelles persones autoritzades, i que l'incompliment de la normativa permetrà aplicar sancions de manera contundent.

L’any 2018 va començar la campanya de control

L'Ajuntament d'Alcover va iniciar, a principis de 2018, la campanya de control de les colònies de gats a la via pública. La primera de les mesures que es va adoptar va ser l'esterilització de les femelles, que evita la superpoblació i les baralles derivades del zel, entre d'altres.

En aquesta primera fase es van esterilitzar una vintena de femelles per tal d'estabilitzar les colònies de gats i reduir-ne la proliferació, ja que la seva presència comporta un seguit de problemes, on la salubritat de l’entorn és la més compromesa i resulta més preocupant. En aquell moment ja es va anunciar que en una segona fase s'instal·larien els punts d'alimentació que s'han posat ara. 

Aquest 2019 s'està implantant aquesta segona fase de la campanya, amb l'acreditació de persones autoritzades i la instal·lació de punts d'alimentació per tal de mantenir les colònies controlades i reduir les queixes ciutadanes arran de les molèsties que ocasiona la superpoblació de gats a la via pública. És per això que el que es pretén amb aquesta mesura, és afavorir la comprensió ciutadana en mantenir les colònies sota control, disminuint d’aquesta manera aquestes queixes dels veïns del municipi d'Alcover. 

També et pot interessar:

"Finalitzen les obres de la rotonda entre la C-14 d'Alcover i la ctra de Vilallonga" "ATENCIÓ: Diversos alumnes de l'Institut Jaume Huguet de Valls resulten premiats"