Assessorament per reduir les factures de la llum i el gas a Alcover

S’iniciarà el proper 29 d’octubre

Alcover iniciarà el proper 29 d’octubre un servei d'assessorament energètic per ajudar a les famílies del municipi i a les empreses locals a reduir la despesa energètica de les factures de la llum i el gas. Segons informa el consistori, aquest servei, que serà gratuït i amb visites individualitzades, ajudarà als veïns que ho desitgin a gestionar els passos a seguir per reduir les factures energètiques.  

Paral·lelament, des de l’Ajuntament s’assenyala que si algun alcoverenc ha de realizar alguna reclamació a les empreses energètiques, el consistori farà les gestions «pertinents» per tal de solucionar els possibles incidents.

Ja es pot demanar hora prèvia 

Les persones i empreses interessades ja poden sol·licitar hora prèvia trucant al telèfon 977.76.04.41 o presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. El servei, que no s’iniciarà fins a finals del mes d’octubre, s'efectuarà tots els dilluns de 17h a 19h a les oficines municipals. 

L'Ajuntament subratlla que segueix desenvolupant les accions que indica el PAES d'Alcover (Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible), redactat per la Diputació de Tarragona. Aquesta acció, a diferència de les anteriors que estaven centrades en el sector públic, ho fa en el consum energètic de la població amb la finalitat de reduir-lo com també reduir-ne la despesa econòmica de les famílies i empreses.  

Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible

L'Ajuntament d'Alcover va finalitzar, aquest mes de juny, la substitució de l'enllumenat dels carrers Pere Güell, Llibertat, 11 de setembre i Avinguda Tarragona per llums led. En total es van renovar 32 lluminàries amb l'objectiu de  reduir el consum energètic i al mateix temps, augmentar l'eficiència en la il·luminació de l'entorn sense produir contaminació lumínica.

Aquesta actuació es va efectuar gràcies a l'adhesió de l'Ajuntament d'Alcover al Pacte d'Alcaldes i al ser un dels pocs municipis de l'Alt Camp que té redactat el PAES (el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible) amb l'objectiu que el municipi arribi a l'any  2020 amb un 20% menys de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte el 2005 tal i com estableix el Pacte d’Alcaldes per una energia sostenible local.

"Aiguamúrcia aprova els pressupostos municipals després d'una llarga negociació" "El Convent de les Arts obre la temporada de tardor amb circ"