NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Per Nadal, Valls descobrirà els animals ocults de l'església de Sant Joan

La Capella del Roser i Sant Joan seran els espais que centraran les dues noves propostes de descoberta del patrimoni vallenc

En el marc de la programació de Nadal, el Centre Cívic de Valls ha organitzat dues noves propostes orientades a posar en valor els espais patrimonials situats al centre històric de la ciutat.  Amb la primera de les activitats, "Bèsties i animals a l'Església de Sant Joan", l'historiador vallenc Àngel Gasol oferirà una nova mirada d'aquest emblemàtic element patrimonial.

Gasol farà un recorregut per les pintures i escultures que s'hi atresoren i que es troben acompanyades de les bèsties i dels animals més sorprenents. El públic podrà descobrir com la imatge dels animals constitueix un dels elements més significatius i alhora poc coneguts de la iconografia que l'Església catòlica va anar implantant durant els primers anys del Cristianisme.

Les visites es faran els dissabtes 14 i 21 de desembre i els divendres 27 de desembre i 3 de gener, i es realitzaran dues sessions per dia: una a les 17.00 h i una segona a les 18.30 h. Les inscripcions i recollida d'entrades, al preu simbòlic d'1 euro, es faran al Centre Cívic de Valls a partir del dilluns 9 de desembre (de dilluns a divendres de 10.00 h a 14.00 h i de dimarts a dijous de 17.00 h a 19.00 h).

La segona de les propostes serà una audició musical a la Capella del Roser, al carrer de la Cort, a càrrec de la Coral Infantil Cors Alegres. L'entitat vallenca oferirà una cantada de Nadal amb cançons d'aquí i d'arreu del món, finalitzant amb la suite "Les figures del pessebre" de Joan Llongueres i amb les nadales catalanes més entranyables.

Les cantades se celebraran el dissabte 21 de desembre d'11.00 h a 12.30 h i el diumenge 22 de desembre de 12.00 h a 13.00 h. Tot i que aquesta activitat és gratuïta i oberta a tothom, es farà taquilla inversa per tal que l'entitat pugui recaptar fons pel viatge a Lituània de l'Europa Canta't que té previst fer l'any vinent.

Sessió de contes de Nadal a la biblioteca Carles Cardó

Per altra banda, la Biblioteca Carles Cardó ha organitzat una nova sessió de contacontes, aquest cop Jeep Gasulla serà l'encarregat d'explicar els Contes de Nadal. Un seguit de rondalles d'aquesta època de l'any carregades dels personatges del pessebre, amb cançons, participació i festa. La sessió tindrà lloc el pròxim dijous 12 de desembre a dos quarts de sis de la tarda i l'entrada és lliure i gratuïta. 

"🎭Ja es coneixen els espectacles de la nova temporada als Teatres de Valls!" "❗Detingut un repartidor de Valls amb una ordre de recerca, sense punts al carnet i drogat"