Puja un 12,3% el nombre d’espectadors a la temporada estable dels Teatres de Valls

També augmenten els carnets 'Amics dels Teatres' i la línia social agafa embranzida

Bones notícies per a la cultura a la capital de l’Alt Camp. Els Teatres de Valls van acollir l'any 2019 un total de 43.734 espectadors, dels quals 11.647 van ser dels espectacles inclosos dins la temporada estable i 32.087 a les activitats organitzades per 55 entitats i altres agents culturals i socials.

Un 12,3% més d'espectadors i ‘Peter Pan’ és l'espectacle més vist

Els 11.647 espectadors de la programació estable als Teatres de Valls representen un increment de 1.273 persones, és a dir, un 12,3% més que l’any anterior, amb una mitjana d'ocupació global del 76,07%. Els espectacles més vistos han estat el musical ‘Peter Pan’ (2.374 assistents repartits en 9 funcions), ‘Els Pastorets de Valls’ (1.914 assistents repartits en 7 funcions), ‘Escape Room’ (819 assistents), ‘El Llibertí’ (569 assistents), ‘La tendresa’ (558 assistents) i ‘El preu’ (552 assistents). També cal destacar la consolidació del segell ‘Territori Creatiu Vallenc’ protagonitzat pels creadors locals, que va oferir un total de 7 propostes.

D'altra banda, també s'ha reforçat la línia de suport a les entitats i altres agents culturals, artístics, socials i solidaris per a fer ús dels equipaments escènics municipals respecte del 2018, tant en el nombre d'agents com d'activitats realitzades. Així, durant el 2019, es van beneficiar tres entitats més i els teatres van obrir 18 dies més.

L'any 2019 també es va tancar amb un augment significatiu dels carnets 'Amics dels Teatres' i del nombre d'abonaments. Pel que fa als 'Amics', es va aconseguir la xifra de 2.646, un 21,4% més que el 2018, mentre que el nombre d'abonaments venuts, sumant els dels espectacles per a adults i els familiars, va ser de 910, un 6,4% més que l'any anterior.

La línia social agafa embranzida

Un dels punts destacats ha estat la línia social de treball per facilitar l'accés als Teatres tant als col·lectius més vulnerables com al segment de públic jove. Des del consistori s'han implementat entrades a preus simbòlics a través dels programes ‘Apropa Cultura’ i Promo 3, així com la Promo Jove 3 x 30 x 30 o la promoció especial per a persones majors de 65 anys.

Aquestes fórmules han permès que 395 usuaris hagin accedit als espectacles amb condicions especials. A més, aquesta línia de treball ha permès que els Teatres de Valls estiguin adherits a una important xarxa inclusiva que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer accessible la cultura.

Des de Xarxa de Cultura i des de la regidoria de Cultura destaquen la importància de «lluitar contra les anomenades barreres culturals invisibles i posar les màximes facilitats a totes les persones que, per circumstàncies de salut, personals o econòmiques, tinguin dificultats per assistir al teatre o a un concert». En aquest sentit, defensen que «el programa ‘Apropa Cultura’ és un referent transversal de treball cultural i social i els Teatres de Valls han sumat a més altres iniciatives addicionals que permeten que els ciutadans en situació d'atur o joves puguin accedir-hi per tan sols 3 euros».

"👉Arriba la 20a edició de l'Espai de l'Estudiant de Valls!" "🗓AGENDA: Activitats al Museu d'Alcover amb motiu del Dia Internacional de la Dona"