Les Cambres de Comerç catalanes lamenten que el nou govern espanyol no hagi tancat un pacte d’infraestructures

Celebren que hi hagi un nou executiu però afirmen que queden temes per abordar, com els pressupostos o el procés català
Joan Canadell i Josep M Rovira han explicat els punts de la reunió de les cambres. | Júlia Giribets

La Cambra de Comerç de Valls ha acollit aquest divendres al matí la reunió del Comitè Executiu/ Consell de Presidents de Cambres de Comerç de Catalunya, on han participat els presidents dels 13 ens camerals catalans.

Durant la trobada s’ha valorat com afecten els darrers esdeveniments polítics a l’empresariat català. En aquest sentit, el president del Consell General de Cambres de Catalunya i president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha lamentat que el govern espanyol no hagi tancat un pacte d’infraestructures. «Ens sap greu que no s’hagi resolt aquest tema, Catalunya està molt per sota en inversions que la resta de l’Estat i d’Europa», ha dit.

D’altra banda, ha valorat de forma «positiva» que hi hagi un nou govern, ja que «ajuda a l’estabilitat», però ha afegit que «això no ho és tot». En aquest sentit ha remarcat que perquè hi hagi una estabilitat política i econòmica «hi ha d’haver una solució al conflicte del procés català de forma definitiva i esperem que hi hagi pressupostos de l’Estat i de la Generalitat ben aviat». Canadell, ha afegit que confia en el fet que aquests temes es puguin desencallar en les pròximes setmanes.

Nou pas en la nova llei de Cambres

Durant la reunió també s’han abordat altres temes, com la nova llei de Cambres. Sobre aquest tema, Joan Canadell ha avançat que «la setmana vinent tindrem un text articular i mirarem de poder tenir un acord definitiu per poder enviar-lo a la conselleria d’Economia».

Aquesta nova llei ha de regular el paper de les Cambres catalanes i dels Consells de Cambres d'acord amb la nova llei espanyola. «Tenim molta esperança dipositada en ella, ja que volem recuperar el terreny que hem perdut aquests anys i crear unes cambres més potents».

El Corredor Mediterrani i l’A-27, les infraestructures pendents

Aprofitant aquesta reclamació general en l’àmbit de les infraestructures, des de la Cambra de Comerç de Valls, el seu president Josep M. Rovira ha aprofitat per recordar els projectes pendents que hi ha a les comarques de Tarragona i ha remarcat «el Corredor Mediterrani i l’A-27», alhora que ha recordat la importància de potenciar des del territori altres infraestructures com el Port de Tarragona o l’Aeroport de Reus.

"🌱La comercialització del calçot s'expandeix arreu de l'Estat espanyol" "🐴Els Tres Tombs de Valls: les protestes animalistes no fan perillar el futur de la festa"