Alcover crea un catàleg d'arbres per preservar els més característics del municipi

En total inclou 10 arbres i dues arbredes de pins, alzines i plataners
Alcover compta amb diversos arbres i arbredes que són importants en la història del municipi | Ajuntament d'Alcover
 

Alcover vol conservar els seus arbres. El municipi de l'Alt Camp ha elaborat un catàleg d'arbres i arbredes d'interès, ja sigui pel seu alt valor intrínsec o pel valor que aporten a un determinat element arquitectònic, cultural o paisatgístic.

L'objectiu d'aquest catàleg, que ha estat elaborat per la Diputació de Tarragona, és el de preservar el 'patrimoni arbrat' del municipi d'Alcover. Una de les mesures adoptades ha estat la de senyalitzar, sobre el mapa, tots aquests arbres per després efectuar la consegüent catalogació.

Plataners, pins i alzines

Em total, s'ha aconseguit incloure, al Catàleg d’Arbres i Arbredes d’Alcover, 10 arbres d'interès local i dues arbredes, les del cementiri municipal i el parc de Bombers. Dins aquest recull s'hi troben els exemplars més valuosos del municipi, per raons diverses, ja sigui per la seva antiguitat, grandària, raresa, qualitats estètiques o valor històric.

Concretament, es tracta dels quatre plataners de la plaça de l'Església, la plaça del Portal i el Mas de Forès; el pi pinastre de la urbanització Masies Catalanes el pi Pinassa de Mas de Forès, o el pi de la vinya de la carretera Alcover-Rourell. També hi ha l'alzina de Mas de Forès i la de la Urbanització Mas Gassol o el Garrofer del Convent de les Arts.

Per altra banda, també s'han recollit les dues arbredes, una de plataner, al davant del parc de bombers i l'arbreda de xipresos del cementiri.

Aquest catàleg es va aprovar al Ple Municipal el passat 3 de juliol, on va comptar amb els vots a favor de tots els grups municipals representats a l'Ajuntament d'Alcover. En aquest sentit, el consistori ha manifestat la importància d'aquests elements, ja que «formen part del seu patrimoni, del seu paisatge i es troben fortament arrelats en l’imaginari col·lectiu i en les vivències personals dels seus ciutadans».

"Atenció: Suspès preventivament el casal d'estiu de Puigpelat per un possible positiu" "Valls consolida l'activitat més solidària amb les persones vulnerables per la Covid-19"