Figuerola del Camp acollirà la 1ª Cursa de Muixing i Canicross

La cursa serà el 2 de febrer, però el dia 1 ja hi haurà activitats canines per a totes les edats
Unai González, de Figuerola del Camp, en una competició de 'bikejoring'. | Cedida

El municipi de Figuerola del Camp es prepara per acollir la 1a edició de la Cursa de Muixing i Canicross el pròxim 2 de febrer. Així doncs, tots aquells esportistes que practiquin aquesta modalitat poden apuntar-se a la cursa.

Però, què és el muixing? És una pràctica esportiva on es fa servir l’ajuda d’un gos per a desplaçar-se. Dins del muixing existeixen diferents modalitats com el canicross, que consisteix a córrer amb un gos unit a la persona mitjançant un cinturó, una línia de tir i un arnès; també es pot practicar amb bicicleta (bikejoring) o patí (scooter), en aquest cas, la persona condueix la bicicleta o patinet, respectivament, i el vehicle està unit al gos. 

Figuerola del Camp acollirà la cursa a la zona de la Partida Comellars i Torre de la Mixarda. El diumenge dia 2 de febrer a partir de les 7.00 hores es farà el lliurament de dorsals als participants i el control veterinari dels animals.

Posteriorment es farà el ‘muixer meeting’ o reunió informativa i a les 8.45 tindrà lloc la sortida del primer participant de la cursa, amb una distància de 4,48 km i un desnivell positiu de 47 metres.

Els més petits també podran gaudir de les activitats, ja que a les 9.15 hores sortirà el canicross infantil. En aquell moment també es lliuraran els dorsals de la caminada que sortirà a les 9.45 hores.

En acabar, de 10.00 a 12.30 hores tindrà lloc un esmorzar popular i es lliuraran els premis i es farà un sorteig de regals.

Taller d’iniciació al canicross el dissabte dia 1 de febrer

La cursa es viurà durant tot el cap de setmana, ja que Figuerola del Camp acollirà altres activitats canines també el dissabte 1 de febrer, com a prèvia de la cursa. De les 10.00 a les 13.00 al Camp de futbol hi haurà un taller d’introducció al canicross i altres activitats per a totes les edats.

Així doncs, els amants d’aquest esport o tots aquells que vulguin gaudir de la caminada, poden apuntar-se a la cursa de Figuerola del Camp a http://figactivat.jimdofree.com.

A la comarca de l’Alt Camp hi ha diversos joves que practiquen el múixing, com Unai González, entre altres, dels quals en vam parlar a TarragonaDigital en un reportatge.

"👉L'Ajuntament de Valls amplia el personal municipal amb 30 nous treballadors" "🎉BONES NOTÍCIES: S'inicien les obres de construcció de la nova piscina de Vila-rodona"