La Fiscalia demana 10 anys de presó al vallenc Cèsar Puig per sedició

El ministeri públic, però, obre la porta a una condemna sense presó
Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

La Fiscalia demana 10 anys de presó per al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, per un delicte de sedició. D'aquesta manera, acaba passant el que semblava lògic: el ministeri públic ha acabat retirant així els càrrecs inicials per rebel·lió, delicte pel qual tampoc no es va condemnar els líders polítics del procés. Alternativament, però, la Fiscalia també demana que se'l pugui condemnar per un delicte de desobediència, cosa que no comportaria presó —'només' multes econòmiques de 60.000 euros i inhabilitació per un període d'un any i vuit mesos. La defensa en demana l'absolució.

Pel que fa a la resta d'acusats, la Fiscalia demana una pena de 10 anys de presó per a Pere Soler i també per a l'exsecretari general de la Conselleria d'Interior, el vallenc Cèsar Puig, mentre que sol·licita quatre anys de presó per a la intendent Teresa Laplana.

El judici es reprèn en el seu tram final

El judici a l'Audiència Nacional, interromput per la pandèmia del coronavirus al març, s'ha reprès aquest dilluns a distància i amb el torn de la fiscalia per presentar les seves conclusions definitives. Després de quasi dos mesos de sessions, entre el 20 de gener i el 10 de març, amb interrogatoris a acusats i testimonis acabats, només falten els últims tràmits de la vista oral, és a dir les conclusions, els informes i l'última paraula. La sessió s'ha celebrat a la seu de l'Audiència Nacional a Madrid, però Trapero, l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig i l'exdirector general dels Mossos Pere Soler, juntament amb els seus advocats, l'han seguit a distància des d'una sala de l'Audiència de Barcelona.

L’Audiència Nacional ha fixat també per al següent dilluns, 15 de juny, l’anunci de les conclusions definitives de les defenses i l’informe del fiscal. Per al dimarts 16 i dimecres 17 es preveuen els informes de les defenses i el torn d’última paraula dels quatre acusats. Les últimes tres sessions tindran lloc a la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares, on es van fer totes les sessions excepte les tres últimes, molt més àmplia que la del centre de la capital espanyola, i ja hi seran presents tots els advocats i acusats.

"Obertes les inscripcions per visitar el nou format de la Casa de la Festa de Valls" "Bona notícia: Valls reobre diversos equipaments essencials de la ciutat"