L'Ajuntament de Valls proposa més mesures per atraure el comerç al nucli històric

El consistori i l'Institut Vallsgenera actuaran de mitjancers entre propietaris de locals disponibles i emprenedors que vulguin implantar-se a la zona
Les mesures han estat presentades per l'alcaldessa i les regidores competents | Albert Oliva

L'Ajuntament de Valls i Vallsgenera impulsaran, a partir d'aquest mateix mes de març, un projecte per promoure la implantació de negocis, activitats, serveis i comerços al centre històric de Valls. La proposta es va presentar la setmana passada a la Taula de Centre Històric que agrupa les associacions de veïns i grups polítics municipals, amb l'objectiu que sigui un primer pas per generar una major activitat econòmica al barri.

En concret, a través dels serveis de suport a l'emprenedoria de Vallsgenera i de manera coordinada amb les diferents regidories i departaments municipals, es vol atreure noves activitats comercials, serveis i empreses al centre històric. En aquest sentit, des de Vallsgenera s'actuarà de mitjancer entre emprenedors i propietaris i agències immobiliàries amb locals disponibles al centre històric per facilitar així la implantació de noves activitats.

Cal tenir en compte a més que els emprenedors que s'implantin al centre històric comptaran amb el suport que s'ofereix des de Vallsgenera, en aspectes tan diversos com, entre d'altres, la formació, la borsa de treball, l'assessorament en la recerca d'ajuts econòmics o el suport en l'elaboració del pla d'empresa per arrencar una nova activitat.

Des de Vallsgenera s'atén al voltant de 250 emprenedors a l'any que acaben generant una cinquantena d'empreses noves també anualment. A partir d'ara, aquests emprenedors que busquin obrir una empresa o un comerç a Valls comptaran, a més de tots aquests serveis generals de Vallsgenera, amb l'oferta de locals disponibles existents al centre històric amb l'objectiu d'atreure així noves activitats en aquesta zona.

Contractació de personal per a fer-ho possible

Això serà possible a partir d'aquest mateix de març, ja que Vallsgenera contractarà un prospector i un administratiu, encarregats de mantenir actualitzat el catàleg de locals disponibles de manera específica al centre històric, i actuar de mitjancers per possibilitar l'acord entre emprenedors i propietaris.

El prospector serà també la persona de referència per als nous emprenedors, així com per les diferents activitats econòmiques que existeixen al centre històric, per facilitar així un contacte més directe i l'accés als diferents serveis de l'Ajuntament i de Vallsgenera que estan orientats a la promoció de l'activitat econòmica.

D'altra banda, un dels punts en els quals es vol incidir més a partir d'ara són els serveis del Punt Reempresa de Vallsgenera que també es focalitzaran més en el centre històric. S'ofereix assessorament tant a empresaris o comerciants que vulguin vendre o traspassar la seva activitat com a les persones reemprenedores disposades a donar-hi continuïtat, un servei general per a tota la ciutat, però que a partir d'ara vol centrar-se també d'una manera especial en el centre històric, per facilitar la regeneració i rejoveniment del seu teixit econòmic.

"👉Totes les activitats del Dia Internacional de les Dones a Valls" "🗓AGENDA: Intens cap de setmana cultural al Convent de les Arts d'Alcover"