Figuerola del Camp estrena una nova àrea per la recollida de residus i aposta pel porta a porta

D’aquesta manera s’ha alliberat un espai al nucli del poble, que ara es farà servir d’aparcament
Nova àrea de recollida de residus de Figuerola del Camp. | Cedida

 

Aquest mes de març, el municipi de Figuerola del Camp ha estrenat una nova àrea d’emergència per a la recollida dels residus en les seves diferents fraccions. La nova instal·lació es troba ubicada en una zona reservada per a equipaments, just al costat del cementiri municipal.

D’aquesta manera s’han eliminat les dues antigues àrees d’emergència que estaven situades dins el poble i s’han alliberat de la presència de contenidors. Aprofitant aquest trasllat, s’aprofitaran els espais que han quedat buits perquè hi puguin aparcar els vehicles.  

La nova àrea es troba en un lloc molt més ampli, accessible per a vehicles pesants, i fora del nucli urbà. A més, disposa d'un tancament perimetral i està vídeo-vigilada remotament de forma permanent. El tancament dels contenidors millora l'impacte visual de la instal·lació i fa que l'espai quedi molt més net i resguardat. 

L'Ajuntament demana la col·laboració de tots els usuaris perquè utilitzin la nova àrea de manera correcta dipositant cada fracció al lloc que li correspon. 

La nova àrea d'emergència de Figuerola del Camp disposa d'un sistema de video-vigilància. | Cedida

Pel que fa a la Deixalleria Mòbil també canvia d'ubicació i a partir d'ara s'instal·larà al costat d'aquesta nova àrea, fora del nucli del poble. 

Aposta per la recollida porta a porta

A la posada en marxa d'aquest equipament, també s'afegeix la recollida porta a porta de la fracció del vidre, que s'efectua els dijous al vespre. De fet, el passat dijous dia 7 de març, ja es va posar en marxa el servei de recollida de vidre porta a porta.

D'aquesta manera, tots els residus domèstics ja es recullen a casa dels veïns, minimitzant l'ús de l'àrea d'emergència. La recollida de voluminosos que s’efectua cada dos mesos, també es traslladarà a aquest espai.

Des de l'Ajuntament de Figuerola del Camp posen a l'abast dels veïns del poble els contenidors domèstics de reciclatge. És per això, que si algú no disposa d'aquests envasos, els poden demanar al consistori. Des de l'administració local també es posen a disposició dels figuerolins per tal d'atendre dubtes que puguin sorgir arran d'aquest nou sistema de recollida de residus. 

Tot i això, la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figuerola del Camp ja ha informat els veïns i veïnes del poble de totes aquestes novetats mitjançant una circular a les seves llars on s'explica punt per punt com funciona a partir d'ara la recollida de brossa en el municipi.

Calendari de recollida porta a porta de Figuerola del Camp

La recollida de vidre porta a porta s'afegeix ara al sistema ja existent. Així doncs, amb aquesta nova incorporació, el calendari de recollida de residus a les llars del poble, queda de la següent manera: els dilluns, recollida de rebuig, orgànica i recollida especial. Dimecres, envasos, orgànica i recollida especial. Els dijous s'incorpora la recollida de vidre. Divendres és el torn del paper, orgànica i recollida especial. Per últim, el diumenge es recullen envasos, orgànica i recollida especial. 

"ÚLTIMA HORA: Albert Batet no es tornarà a presentar a l’alcaldia de Valls" "REPORTATGE: La llegenda del gegant negre de Valls i la seva vinculació amb Picamoixons"