El Pius Hospital de Valls adopta mesures contundents després de la primera mort per coronavirus

Entre d'altres, s'ha limitat estrictament a 1 persona els acompanyants dels malalts ingressats

El Pius Hospital de Valls ha reorganitzat l'activitat programada de consultes externes i gabinets de proves diagnòstiques. Les noves mesures s'han adoptat arran de la primera víctima mortal per coronavirus a les comarques de Tarragona, en aquest recinte hospitalari. En aquest sentit, des d'avui es realitzen trucades als pacients informant que no vagin a l'hospital i que el seu metge els trucarà per telèfon valorant cada cas. A més, les visites o proves que són ajornables es posposaran fins nou avís.

Pel que fa a l'activitat inajornable com obstetrícia, fractures, cures, tractaments oncològics, immunosupressors i anticoagulants, diagnòstic ràpid, diàlisi i tractaments d'hospital de dia es continuen realitzant amb normalitat. Per altra banda, les intervencions quirúrgiques que s'ha valorat que es poden ajornar s'han posposat fins nous avís, i es realitzen les intervencions urgents i oncològiques.

Per a l'activitat d'hospitalització, s'ha reorganitzat un espai per poder donar resposta als casos de coronavirus diferenciat de les altres patologies. S'ha limitat estrictament a 1 persona els acompanyants dels malalts ingressats, seguin sempre la normativa d'aplicació.

Per últim, a l'activitat del servei d'urgències es duu a terme un triatge dels pacients per detectar els casos presumptes i avaluar-ne la gravetat, separant el circuit de la resta de pacients. Així, s'ha establert uns circuits assistencials i espais diferenciats per a obstetrícia, ginecologia, urgències de nivell MAT IV i V (de baixa prioritat) i pediatria.

"‼Dràstica decisió amb la Setmana Santa de Valls" "‼ATENCIÓ: L'Ajuntament de Valls anuncia importants mesures econòmiques pel coronavirus"