Valls impulsa la renovació de la totalitat del carrer de Sant Francesc

L'actuació començarà aquest desembre i comportarà una inversió de 45.000 euros

A partir d'aquest mes de desembre, el carrer de Sant Francesc de Valls lluirà una imatge renovada. S'asfaltarà la via en tota la seva totalitat, des de la plaça Portal Nou fins a la cruïlla amb el carrer de Sant Antoni, a tocar de la plaça de Sant Francesc. Els treballs aniran a càrrec de l'empresa Catalana d'Obres del Penedès per a l'execució de l'asfaltatge dels gairebé 450 metres de via, una de les més llargues del centre històric de la capital de l'Alt Camp.

El projecte també inclou la renovació de la xarxa de clavegueram al principi del carrer, en concret en el tram comprès entre el Portal Nou i el carrer de Sant Isidre. A més, en els últims mesos ja s'han reparat les voreres del carrer. D'altra banda, a l'alçada de la plaça de la Fusta s'ha previst un remuntable que obligarà als vehicles a reduir la velocitat i a la vegada ampliarà la sensació d'amplitud de la plaça. Per últim, l'actuació contempla la senyalització horitzontal a tot el vial.

Concurs per a la recuperació de les muralles medievals

En aquest mateix àmbit, l'Ajuntament de Valls continua amb el projecte destinat a la recuperació de les antigues muralles medievals de la ciutat que s'amaguen a l'interior dels immobles que separen el carrer de Sant Francesc amb la Muralla de Sant Francesc, la majoria de propietat municipal en el tram comprès entre la plaça de Sant Francesc i el carrer de Sant Sebastià. 

L'alcaldessa de la ciutat i Sònia Roca han presentat el projecte en la roda de premsa d'aquest matí | Albert Oliva

En aquest sentit, s'ha previst que en els propers mesos es procedeixi a la convocatòria d'un concurs per definir el projecte d'enderroc, consolidació dels panys de l'antiga muralla i les característiques d'urbanització de l'entorn.

"❗URGENT: Siutació limit entre el personal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Valls" "🗓AGENDA: Consulta els actes d'Alcover amb motiu de la Marató de TV3"