El personal de Serveis Socials de Valls denuncia una situació de precarietat laboral

Des de fa dies, el col·lectiu ha posat de manifest el seu malestar amb diversos cartells i pancartes a les seves seus i també durant el plenari municipal del 25 de novembre

El 31 de desembre d’enguany finalitza el programa contractual dels tècnics i treballadors de Serveis Socials de l’Ajuntament de Valls. El nou conveni, que es troba en la fase de negociació, encara no s’ha signat, però a partir de 2020 les característiques i el desenvolupament del programa seran molt similars a l’actual.

No obstant això, en la majoria de casos els treballadors seran acomiadats i hauran de tornar a passar un procés de selecció i diverses proves relacionades amb el programa per ocupar els mateixos llocs de treball. Davant d’aquest escenari, Comissions Obreres denuncia que amb la temporalització dels programes només es guanya en precarietat laboral i els professionals que ocupen les places en surten perjudicats d’una forma molt negativa.

Segons el sindicat, al marge del programa contractual, «qualsevol persona que hagi superat el procés de selecció una vegada ha de seguir ocupant la mateixa plaça fins a la seva cobertura definitiva, per tal de tenir una garantia d’estabilitat laboral que estableix la llei». A més, després d'ocupar reiteradament el mateix lloc de treball, el treballador s'hauria d'incorporar a la plantilla fixa municipal.

Per la seva part, l'Ajuntament de Valls ha declinat fer declaracions a TarragonaDigital sobre el tema, ja assegura que «la qüestió es troba en fase de negociació amb les parts».

Uns 12 treballadors es veuen afectats per aquesta situació | Albert Oliva

Una situació límit que es trasllada al plenari municipal

El dilluns 25 de novembre, el plenari municipal es va fer ressò de la reivindicació del col·lectiu afectat. Una trentena de treballadors i treballadores van mostrar el seu malestar amb la situació límit que viuen exhibint diverses pancartes i cartells.

Per la seva banda, el regidor de la CUP, Xavi Anglès, va fer una intervenció per tractar aquesta qüestió, ja que segons la formació rupturista el nou contracte encara no s’ha signat i des del consistori s’obliga als treballadors a passar proves reiteradament. «Si precaritzen els nostres treballadors, donarem un mal servei públic, i cal superar aquesta discriminació i incorporar el personal de Serveis Socials a la plantilla de l’Ajuntament», va afirmar el regidor.

"🗓AGENDA: Consulta els actes d'Alcover amb motiu de la Marató de TV3" "❗ATENCIÓ: 1 ferit en un accident al Coll de Lilla"