L'EMD de Picamoixons vol més autonomia per fer els tràmits municipals

El president de l'EMD, Francesc Rull, repetirà com a candidat a la reelecció. Des de Junts per Valls, Dolors Farré, es compromet a instal·lar l'administració electrònica a Picamoixons per evitar desplaçaments
Dolors Farré i Francesc Rull a Picamoixons. | Júlia Giribets

 

L’actual president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Picamoixons, Francesc Rull, ha anunciat aquest dijous que repetirà com a candidat a la reelecció del seu càrrec. Rull assegura que ha pres aquesta decisió «després de replantejar-m’ho molt, però la bona entesa amb Dolors Farré (Junts per Valls) i el seu equip han fet que em torni a presentar», ha dit.

Un altre dels impulsos per optar a la reelecció ha estat el camí que ha emprès l’EMD cap a una major autonomia. L’objectiu és que Picamoixons «pengi el mínim possible de Valls i funcioni com un municipi». Això es tradueix en fer més àgils els tràmits municipals del dia a dia dels veïns, evitant que s’hagin de desplaçar fins a Valls.

Davant d’aquest fet, «ens vam entendre ràpidament amb la Dolors i esperem que en aquests quatre anys hi hagi una bona entesa i puguem revisar els convenis que tenim», ha expressat Rull. «Volem evitar haver de picar a la porta de Valls contínuament», ha afegit. Francesc Rull és president de l'EMD des de l’any 2011 on actualment hi ha uns 450 habitants.

Rull també ha dit que vol tornar a presidir l’EMD perquè «hi ha molts projectes a mig fer i ara ens trobem en el millor moment de l’entitat en l’àmbit organitzatiu i de funcionament».

Picamoixons té ara sobre la taula altres temes també prioritaris per anar desencallant en el futur, com és el cas de la depuradora, «una urgència que fa anys que es va demorant», ha dit Francesc Rull. Un altre dels problemes que pateix l’EMD és l’habitatge. «Si algú vol venir a viure aquí, costa trobar habitatge en condicions i cal mirar de generar noves perspectives pel jovent».

Dolors Farré: «és important que Picamoixons s’autogestioni»

Per la seva banda, Dolors Farré, candidata de Junts per Valls a les eleccions municipals, ha destacat que «és important que Picamoixons s’autogestioni més i hem decidit fer una taula mixta per debatre els seus temes». Farré ha afegit que la intenció és implantar una seu electrònica de l’Ajuntament de Valls a l’EMD i revisar el conveni perquè «econòmicament Picamoixons ha de tenir una aportació de l’Ajuntament equiparada amb la que tenen altres municipis de la comarca amb el mateix nombre d’habitants».

"AGENDA: Alcover se suma al Dia Internacional de la Dansa amb més de 150 ballarins" "AGENDA: Nou espectacle familiar de la Cia. De paper al Convent de les Arts d'Alcover"