NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

L'Ajuntament de Valls anuncia un pla de reactivació econòmica i social que arriba als 3,2 milions d'euros

També es congelaran les ordenances fiscals per al 2021

Dolors Farré, l'alcaldessa de Valls, ha anunciat avui 23 de setembre al matí, un Pla de Reactivació Econòmica i Social per fer front a les conseqüències derivades per la crisi de la Covid-19. Les propostes sorgeixen de les dues taules de treball dutes a terme en els darrers mesos, la Taula Econòmica i Social, integrades per agents econòmics i socials junt amb representants d'entitats, associacions, institucions i grups polítics.

En concret, es destinaran 3.272.000 euros dels recursos públics per lluitar contra l'atur i estimular l'ocupació i la represa de l'activitat econòmica. A més, el consistori no incrementarà la pressió fiscal com a mesura de suport a les famílies i congelarà l'any vinent la totalitat de les ordenances

Reforç dels plans d'ocupació

Un dels objectius principals del pla és lluitar contra l'atur, reforçant els plans d'ocupació fins a 1.151.000 euros. Aquesta mesura consolida els programes d'ocupació destinats a persones en situació d'atur, amb la contractació remunerada que garanteix uns ingressos al beneficiari, junt amb formació ocupacional i orientació laboral per tal de millorar les opcions dels aturats de reincorporar-se al mercat de treball. En aquest sentit, l'Institut Municipal Vallsgenera està ampliant els programes en marxa i acollint-se a noves convocatòries de plans d'ocupació impulsats per altres administracions.

S'amplia el parc públic d'habitatge

Per altra banda, les polítiques de cohesió social, amb 947.000 euros es reforcen econòmicament l'àmbit de l'habitatge, amb més ajuts al lloguer i en especial s'amplia el parc públic d'habitatge per atendre situacions d'urgència social. Aquesta línia estaria adreçada a persones i famílies que han perdut l'habitatge per no poder fer front als costos de la hipoteca o lloguer i també per donar resposta a situacions d'urgència o allotjar víctimes de casos de violència de gènere.

El consistori ha ampliat també el Servei d'Ajuda a Domicili per garantir l'atenció a la gent gran que no pot acudir a hores d'ara als centres de dia pel tancament del servei a causa de les mesures de prevenció per la Covid-19. Aquest reforç del SAD s'ha ofert també a la població en risc i sense xarxa familiar. D'altra banda, s'han ampliat també les partides d'ajuts d'urgència social a famílies, habitatge social, teleassistència i SAD, així com les ajudes municipals per garantir la participació d'infants i joves en activitats de lleure, esportives o culturals, independentment de la situació econòmica o social de les famílies.

A la vegada, s'ha reforçat amb més recursos humans els serveis socials municipals per garantir l'atenció als ciutadans de manera àgil i eficaç davant l'increment de demandes per la Covid-19, s'han ampliat amb més dotació econòmica els convenis amb Càritas Arxiprestal i Creu Roja i s'han mantingut les subvencions al teixit associatiu social, cultural i esportiu.

"Atenció: El Seguici petit de Valls incorporarà nova imatgeria per Santa Úrsula!" "Residència en alerta: 2 nous casos d'avis reinfectats de Covid a Valls"