NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Enric Garcia, regidor de Seguretat Ciutadana de Valls: «Tornarà la policia de barri al cor del nucli històric»

La seva presència s'havia suprimit en legislatures anteriors per falta d'efectius
La Policia Local de Valls preveu arribar als 37 agents ens els propers mesos | Albert Oliva

La sensació d’inseguretat i els actes delictius habituals al nucli històric de la capital de l’Alt Camp han fet que l’equip de govern de la ciutat hagi decidit recuperar la figura del policia de barri que temps enrere patrullava pels carrers. Es tracta d’agents que, a partir del mes d’octubre, seran habituals en aquesta zona, amb la finalitat de reforçar la seguretat i crear una sensació de vigilància constant.

A més, segons Enric Garcia, el regidor de Seguretat Ciutadana i Esports de l’Ajuntament de Valls, també s’incorporarà una segona patrulla, en aquest cas a la zona de l’eixample, del carrer Avenir i del passeig de l’Estació, un dels espais de la ciutat amb una major concentració de comerços, de serveis i de circulació de vehicles.

Recuperació de la plantilla policial

El regidor explica a TarragonaDigital que la restitució de la policia de barri es deu al fet que en les últimes setmanes s’ha completat la plantilla d’agents de la Policia Local de Valls amb 30 efectius, «ja que alguns es trobaven de vacances, d’altres estaven fent cursos de formació i també hi ha hagut jubilacions». A més, ben aviat es convocaran noves places d’agents amb la finalitat d’ampliar el cos fins als 37 policies.

Una comissaria que acumula deficiències

El nombre d’efectius de la Policia Local de Valls no és l’única deficiència que pateix el cos en l’actualitat. La comissaria, situada a la part posterior dels baixos de la Casa de la Vila, ha quedat obsoleta i en alguns moments ha arribat en una situació de col·lapse preocupant.

L'actual comissaria s'ubica a la Costa de l'Església | Albert Oliva

En aquest sentit, a finals de l’any 2018 el Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals de Catalunya (SAP-PL) va denunciar que la reducció d’agents del cos policial d’aquella legislatura, afegida als pocs recursos d’infraestructura comporten «una sensació objectiva de manca de seguretat als carrers de Valls».

Davant d’aquesta situació, l’actual equip de govern preveu dotar l’equipament policial de més recursos per tal de millorar i ampliar el servei a la població. Així, entre els projectes d’aquest mandat, destaca la construcció d’una nova comissaria, ubicada al Barri Antic, i en unes instal·lacions modernes, funcionals i accessibles a la ciutadania.

"L'Ajuntament de Valls farà front a la Covid-19 amb un pla de 3,2 milions d'euros" "Atenció: El Seguici petit de Valls incorporarà nova imatgeria per Santa Úrsula!"