Diverses AMPES de l'Alt Camp denuncien la precarietat del servei de menjador escolar

Quantitats de menjar insuficients o escalfar el menjar en safates de plàstic són algunes de les macances que denuncien
El Consell Comarcal s'ha compromès a determinar les propostes de millora per al curs 2019-2020 | Albert Oliva
 

Segons el comunicat emès per l'Assemblea de l'Associació de Famílies de l'Alt Camp, el servei de menjador escolar de la comarca presenta diverses mancances que s'agreugen segons el centre escolar. En aquest sentit, el mes d'abril passat diverses AMPES es van reunir amb el Consell Comarcal de l'Alt Camp per denunciar la situació i per demanar propostes de millora pel curs 2019-20 en la propera licitació del servei.

El servei de menjador escolar és gestionat des del 2017 per l'empresa Aliment Art, amb seu a Sant Just Desvern, que utilitza un sistema de càtering de línia freda en les escoles que no disposen de cuina. En el ple d'aprovació d'aquesta gestió es va dir que aquest servei seria millor que l'anterior, però aquest tipus de cuina ha comportat moltes queixes respecte la cuina anterior. En les escoles que no tenen cuina pròpia es porta el menjar des d'una cuina central del Baix Llobregat dues vegades a la setmana, i a la mateixa escola s'acaba el procés de rescalfat.

La línia freda no és el més idoni per una alimentació sana, equilibrada i variada pels xiquets i xiquetes que es queden diàriament al menjador de l'escola. Segons l'AFA, «l'administració hauria de vetllar per oferir el millor servei, i està clar que un servei de menjador escolar amb línia freda no ho és».

«Les quantitats de menjar són insuficients»

Durant el curs passat les AMPES de diversos centres van recollir les mancances i les necessitats de les diferents escoles i les van fer arribar al Consell. Mancances com escalfar el menjar en safates de plàstic, el poc temps que tenia el monitoratge per a netejar els menjadors, les diferències entre escoles per a demanar el menú halal i quantitats de menjar insuficients. També es va posar sobre la taula una antiga reivindicació de les escoles rurals pel que fa a la presència mínima de dues persones monitores a cada menjador independentment de la ràtio per qüestions òbvies de seguretat. 

Davant d'aquesta realitat, el Consell Comarcal es va comprometre a determinar les propostes de millora per al curs 2019-2020, i constituir un grup de treball d'àmbit territorial de l'Alt Camp per establir un procés participatiu i treballar conjuntament per realitzar els treballs preliminars de la propera licitació per adjudicar el contracte de servei de menjador escolar a la comarca de l'Alt Camp amb l'inici del nou curs. No obstant això, des de l'AFA s'assegura que encara no s'ha convocat cap reunió.

"🍔🍟ATENCIÓ: McDonald's obrirà un nou restaurant en aquesta zona de Valls!" "📸Arriba la 1a edició de Mitgeres, la mostra de fotografia documental als carrers de Valls"