Querol ja té la seva plaça ‘1 d’octubre’

El municipi també ha decidit recuperar el nom de 'Rafael Casanova' per un carrer del poble
Es tracta de la plaça que fins ara no tenia nom on es troba l’Aixopluc dels Castells del Gaià. | Ajuntament de Querol

 

Querol té des d’aquest dilluns, 11 de febrer, una plaça amb la denominació '1 d’octubre'. Es tracta de la plaça que fins ara no tenia nom on es troba l’Aixopluc dels Castells del Gaià. Una sessió extraordinària del ple municipal ho ha aprovat amb tres vots a favor i un en contra.

En la mateixa sessió també s’ha decidit recuperar el nom de 'Rafael Casanova' per un carrer del poble. Aquesta era la denominació que tenia durant la II República i que amb la dictadura franquista es va canviar.

Imatge de la placa de la plaça de l'U d'octubre a Valls | B.H.

 

Valls també té 'Plaça U d'Octubre'

La plaça situada davant l'Antic Hospital de Sant Roc de Valls és des de finals de setembre la Plaça U d'Octubre, on, ara fa més d'un any, es va situar un dels punts de votació del referèndum sobre la independència de Catalunya. La nova denominació de la plaça va ser aprovada pel ple de l'Ajuntament en record de la jornada històrica del referèndum del passat 1 d'octubre de 2017.

Valls se suma a la llarga llista de municipis que compten amb la seva pròpia plaça en record al referèndum. L'Institut d'Estudis Vallencs va ser l'encarregat de proposar a l'Ajuntament de Valls la ubicació per a la plaça. L'Ajuntament va aprovar de manera oficial la proposta de donar el nom de 'plaça de l'U d'Octubre' el passat 30 de juliol, amb 16 vots a favor (PDeCAT, ERC, CUP i Compromís per Valls) i 4 vots en contra (PSC i PP). La ubicació de la plaça serveix com a homenatge a totes les persones que fa un any van possibilitar el referèndum tot i els grans inconvenients.

'Plaça 1 d'octubre' a Alcover

Alcover també té la seva plaça 1 d’Octubre, situada davant de l’institut Fonts del Glorieta, espai on es va votar en el referèndum d’independència de l’1-O de l’any 2017. Prop de 300 persones van assistir a l’acte d’inauguració que va tenir lloc a finals del mes de setembre de l’any passat. 

"En venda una de les cases més singulars de Valls" "La Colla Joves Xiquets de Valls canvia de president"