El reciclatge de vidre a Valls se situa en quasi 18 kg per habitant a l’any

La capital de l’Alt Camp va rebre aquest cap de setmana un trofeu pel compromís dels vallencs amb el reciclatge del vidre, en el marc de la sortida de la Volta Ciclista Catalunya de Valls
Valls va rebre el trofeu pel compromís dels vallencs amb el reciclatge del vidre. | Cedida

 

El reciclatge de vidre a Valls en aquest últim any se situa en 17,8 kg de mitjana per habitant. Són dades facilitades per l’Ajuntament de Valls, que també ha posat de manifest que aquesta xifra ha augmentat un 5,7% respecte de l’any anterior.

Per reconèixer aquesta feina de conscienciació dels vallencs envers el reciclatge, el passat dissabte, coincidint amb la sortida de la Volta Ciclista Catalunya des de Valls, Martí Barberà, regidor de Territori i Medi Natural, va rebre el trofeu pel compromís dels vallencs amb el reciclatge del vidre. L'obsequi el va entregar Iván Costa, tècnic de gerència de Catalunya d'Ecovidrio.

Per tal de conscienciar la població sobre la necessitat del reciclatge d'envasos de vidre hi ha 8 contenidors vinilats amb la imatge de la campanya 'Recicla vidre i pedaleja' al barri del Fornàs. Els envasos de vidre reciclats en aquests contenidors s'han utilitzat per a elaborar els trofeus sostenibles que reben els guanyadors de cada etapa de la Volta.

L'objectiu és sensibilitzar als veïns de les localitats on té presència La Volta fent que contribueixin amb el seu esforç a reciclar a la creació d'un trofeu que simbolitza l'esforç tant dels ciclistes en cada etapa com dels ciutadans per cuidar del medi ambient. Com a símbol d'aquest compromís, es va fer el lliurament del trofeu de vidre reciclat.

Dades generals de Catalunya

Segons les últimes dades relatives a 2018, la ciutadania catalana va reciclar un total de 162.295 tones d'envasos de vidre, la qual cosa es tradueix en 21,4 kg de mitjana per habitant. Respecte a la taxa de contenidors, Catalunya se situa amb una mitjana de 206 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 36.920 iglús instal·lats per als residus d'envasos de vidre.

El reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables i acció pel clima. 

"Alcover posa mesures per controlar les colònies de gats a la via pública" "Finalitzen les obres de la rotonda entre la C-14 d'Alcover i la ctra de Vilallonga"