Pas endavant en la recuperaci贸 de l'esgl茅sia de Sant Francesc de Valls

L鈥檃ctuaci贸, que t茅 un cost de 433.501 euros, contempla solucionar les diverses patologies que afecten l鈥檈structura del temple
Des de fa d猫cades, l'antic temple es troba tancat al p煤blic i en perill desfondrament | Albert Oliva

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, aquest mes de desembre s'iniciar脿 el projecte de reparaci贸 estructural de la coberta i voltes de l鈥檈difici de l鈥檃ntiga esgl茅sia de Sant Francesc de Valls. L鈥檃ctuaci贸, que t茅 un cost de 433.501 euros, contempla solucionar les diverses patologies que afecten l鈥檈structura de les voltes de les naus del temple i la coberta de l鈥檈difici, entre elles els danys a la teulada, fissures en murs, sostres i voltes o humitats per filtracions d鈥檃igua.

L'arquitecte Xavier Roman铆 firma el projecte i ja va ser l鈥檈ncarregat de redactar l鈥檈studi de les patologies del temple. Ara, les actuacions previstes inclouen l鈥檈nderroc de la coberta i de tota la seva estructura, aix铆 com la reparaci贸 i refor莽 de les voltes amb una xapa de compressi贸. A m茅s, s鈥檋a previst lligar el coronament de les parets del cimbori i de la nau central amb corretges de formig贸.

La nova estructura de la coberta es realitzar脿 amb encavallades de fusta i per la nova teulada s鈥檜tilitzar脿 teula cer脿mica, aprofitant les teules existents que es trobin en bon estat i substituint les que no amb teules de caracter铆stiques similars a les originals. Tamb茅 es contempla la canalitzaci贸 d鈥檃ig眉es pluvials amb canals i nous baixants, aix铆 com el tancament de les obertures amb maons en format de gelosia que permeti la ventilaci贸 per貌 impedeixi l鈥檈ntrada de coloms a l鈥檌nterior.

La propietat 茅s municipal des de 1978

L鈥檈difici d鈥檃questa antiga esgl茅sia formava part del monestir dedicat a Sant Francesc de Paula que va ser constru茂t a finals del segle XVI. Amb una superf铆cie de 716 m2, el temple era la tercera esgl茅sia en dimensions de la ciutat. Des de l鈥檃ny 1978 茅s un edifici municipal, quan l鈥Arquebisbat de Tarragona el va cedir a la ciutat. Amb aquesta millora es fa un pas endavant per tal que l'espai acabi sent un equipament cultural m茅s de la capital de l'Alt Camp.

"馃毀M脡S OBRES: Valls asfaltar脿 un dels carrers m茅s llargs del nucli antic" "鉂桿RGENT: Siutaci贸 limit entre el personal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Valls"