L'Ajuntament de Valls convoca un segon procés participatiu per al Pla d’Inclusió i Cohesió Social

El procés participatiu es durà a terme a les dependències del Museu de Valls en dues sessions en horari de matí i tarda per facilitar la participació

 

L'Oficina Tècnica del Pla d’Inclusió i Cohesió Social, de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Valls, organitza un procés participatiu per elaborar el segon Pla d’Inclusió i Cohesió Social de la ciutat. Les sessions tenen com a objectiu generar un espai de treball per l'elaboració de propostes i definició d’accions inclusives que donin contingut al proper Pla, per tal d'impulsar accions en l'àmbit local que potenciïn els aspectes que eviten caure en situacions d'exclusió. La primera jornada serà dimecres 3 d'abril de 9.15 h a 14.00 h hores i la segona tindrà lloc dimecres 10 d'abril de 17.00 h a 20.30 h, al Museu de Valls.

Les sessions de treball estan dirigides a les entitats i col·lectius de Valls, representants de diferents departaments i regidories de l’Ajuntament, administracions i grups polítics municipals. S’organitzaran tres grups de treball, on cada grup abordarà diferents àmbits.

Per una banda, economia, ocupació, educació i formació. Per una altra banda, salut i serveis socials. Finalment, habitatge, espai urbà, ciutadania i participació. Abans d’iniciar el treball en grups, es presentarà l’avaluació final de les actuacions de l’anterior Pla, i s’explicaran les principals dades dels informes 'La situació social al municipi de Valls: Diagnòstic' i 'Enquesta de Condicions de Vida de Valls'.

Per participar en les sessions, que comptaran amb la dinamització d’INDIC (Iniciatives i Dinàmiques Comunitàries), cal realitzar la inscripció indicant l’horari en què es vol participar. Els terminis per realitzar la inscripció finalitzen el dilluns 1 d'abril en cas de participar en la sessió del dia 3, i el dilluns 8 d'abril per als inscrits a la sessió del dia 10.

S'ha desplegat un 90,7% de les actuacions previstes

El Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social (PLICS), iniciat a Valls el 2009 i adscrit a la Regidoria de Benestar Social, és l'eina de planificació estratègica de les polítiques d'inclusió social a la ciutat, per tal d'elaborar i coordinar iniciatives, mesures i accions d’intervenció social que permetin detectar i afeblir els factors generadors d’exclusió social, atendre als col·lectius amb més necessitats i prevenir futures situacions de vulnerabilitat.

L’anterior Pla per al període 2016-2018, que compta amb 87 propostes i defineix 10 línies estratègiques, va ser aprovat el 26 d’octubre de 2017 per la Taula de cohesió social, i aprovat per Ple municipal el 27 de desembre 2017. S’han desplegat un total de 78 de les 87 actuacions contemplades, això suposa un 90,7% d’acompliment de les actuacions. 

"REPORTATGE: Rodonyà és el major productor de gall negre penedesenc de l'Alt Camp" "Comerç de Valls celebra el seu 40è aniversari"