La mare d'Anna Gabriel denunciarà, a Valls, la repressió de l'Estat espanyol

El jovent de l'esquerra independentista aplegarà diverses veus de persones i familiars que han viscut la repressió el 14 de juny a la Sala d'Actes del Convent del Carme
Anna Gabriel, a l'exterior del Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, organitza una taula rodona el  propvinent divendres 14 de juny a les 19.30 h del vespre a la sala d'actes del Convent del Carme. L'objectiu que persegueixen és denunciar la «causa general contra l'independentisme» i les «lluites socials», que asseguren que s'està duent a terme al Tribunal Suprem «i a tants d'altres tribunals» per tal d'acabar «amb la mobilització popular per un futur digne i lliure».

El jovent independentista vol reflexionar sobre el context actual de «repressió de l'Estat espanyol» i posar sobre la taula les experiències de diverses persones que l'han viscuda o l'estan vivint actualment. En aquest sentit, han convidat quatre personalitats per abordar la qüestió.

Finalment, Arran vol aprofitar l'ocasió per reivindicar l'experiència de Blanca Serra i Puig, que també participarà de l'acte, i fou exiliada política del règim franquista i empresonada preventivament l'any 1982 acusada de «sedició i apologia de la rebel·lió» per dur una pancarta amb el lema «Independència».

La taula rodona anirà a càrrec de Maribel Sabaté, mare d'Anna Gabriel i ex-regidora del PSUC a Sallent; Laia Estrada, regidora de la CUP de Tarragona i represaliada; Montse Aumatell, advocada i membre de la Sindicatura Electoral de l'1-O a la demarcació de Tarragona; i Blanca Serra, històrica militant independentista, empresonada i exiliada. A més, comptaran també amb la presència del grup de suport del jove Adrià Carrasco, membre dels CDRs exiliat a Bèlgica. 

Les proves prohibides per Tribunal Suprem, a Valls

Per altra banda, el dijous 13 de juny a les 19.30 h, es podran veure a la Casa de Cultura tots els vídeos prohibits pel Jutge Marchena al Tribunal Suprem en un acte conduït per Gemma Casalé i amb la participació de l’advocat Pau Tondo.

L’acte, organitzat per Òmnium Cultural, repassarà els moments clau del Judici a la Democràcia i aportarà les proves que el Tribunal ha prohibit, enfocades sobre la figura de Jordi Cuixart, president de l’entitat, que porta gairebé 600 nits a la presó. Tothom que vulgui assistir ha d’omplir aquest formulari

"ATENCIÓ: La xef Carme Ruscalleda visitarà Valls" "Canvi d'enllumenat en dos carrers d'Alcover per reduir el consum energètic"