Valls planifica la celebració del Sant Jordi del 23 de juliol

Les parades de llibres i roses comptaran amb les mesures per mantenir la distància social i l'aforament

Valls celebrarà el dia del llibre i de la rosa el pròxim 23 de juliol. Després de la suspensió dels actes habituals per Sant Jordi, el 23 d'abril, quatre mesos després la Cambra del Llibre de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat, amb la complicitat del Gremi de Floristes de Catalunya, celebraran la festivitat  després de la pandèmia i la primera onada de contagis.

Com en qualsevol altre any per Sant Jordi, la cita comptarà amb la participació de les llibreries i floristeries de la ciutat, que muntaran paradetes i vendran els seus productes, llibres i roses, tant als interiors dels locals com a les parades, tot i que aquestes s'ubicaran fora de la via pública, per facilitar-ne la logística i «perquè puguin ser fàcilment localitzables per la ciutadania, els clients i els proveïdors», tal com ha detallat el consistori vallenc.

Aquestes mesures serviran també, a banda de delimitar les zones de venda de llibres, per restringir l'aforament, garantint el distanciament social i realitzant controls de seguretat i higiene. La celebració de la jornada comptarà amb la col·laboració de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Valls, que coordinarà la cita i donarà el suport necessari per a la instal·lació de les parades al carrer.

Aquestes mateixes parades comptaran també amb l'assessorament de Salut Pública, que dictarà les pautes per controlar els accessos als establiments i els fluxos de circulació, evitant així aglomeracions. En aquest sentit, també s'ha adreçat un missatge a la població, per gaudir d'aquesta festa del llibre i de la rosa de proximitat, on serà necessari mantenir la distància física interpersonal de seguretat i fer ús de les mascaretes, com a mesures preventives per frenar l'expansió del coronavirus.

"Valls sol·licita a la Diputació finançament pels grans projectes de reforma a la ciutat" "Agenda: Torna la música al Convent de les Arts d'Alcover"