Valls clou les Festes de Nadal amb rècord d’espectadors als Pastorets i amb una gran acollida de les novetats

S’han exhaurit les entrades dels Pastorets en les 7 representacions que s'han fet. Èxit també de l’espai familiar ‘La Fàbrica de les il·lusions’
L'espai de la Fàbrica de les Il·lusions ha tingut un gran èxit. | Albert Oliva

Un cop finalitzades les Festes de Nadal, toca fer balanç. A Valls, enguany han tingut molt bona acollida les principals novetats i s’ha batut rècord d’espectadors a les representacions dels Pastorets. Així, el programa «Nadal, enlloc com a Valls» ha reunit de nou el conjunt d'iniciatives organitzades per entitats i diversos agents de la ciutat. 

El Centre Històric ha estat l'escenari escollit i renovat per a tres elements nadalencs centrals: el pessebre municipal, a la Biblioteca Carles Cardó; l'arbre de Nadal, a la plaça Pilar Prim; i el pessebre monumental, que s'estrenava a la planta baixa de l'Ajuntament.

Una Casa de la Vila que també s'ha omplert de música, llum i colors essent l'escenari escollit per a l'encesa dels 382 motius ornamentals de llum, així com amb els espectacles «Un Conte de Nadal» i «Els colors de l'hivern», que han esdevingut un atractiu per a vallencs, vallenques i visitants, que han volgut acostar-se fins a la plaça del Blat.

1.350 persones passen per la Fàbrica de les Il·lusions, una de les grans novetats

També al Centre Històric, en aquest cas a l'edifici patrimonial de la Cooperativa Agrícola, el debut de «La Fàbrica de les Il·lusions» ha esdevingut tot un èxit d'acollida. En total, 1.350 persones han passat per aquest espai màgic pensat per als més petits en un dels 45 passis de 20 minuts que secretaris i patges reials han ofert els dies 2, 3 i 4 de gener en aquest espai privilegiat de la ciutat que molts vallencs i vallenques han pogut admirar per primera vegada.

La Fàbrica de les Il·lusions ha estat una de les novetats d'enguany. | Albert Oliva

El Convent del Carme (Escola Enxaneta) ha estat de nou l'espai escollit per ser la seu del Parc de Nadal, dedicat enguany al món del cinema a través dels tallers sostenibles de les entitats. Les apostes distintives de la transmissió de valors, la reutilització de materials, el taller de circ més gran de Catalunya i el cinema com a eix temàtic han aconseguit també una bona participació, amb 1.365 assistents. Com ha estat habitual en els darrers anys, la jornada de major afluència ha estat la del 3 de gener, i les franges de tarda les més concorregudes.

Increment dels abonaments pels Teatres de Valls

Els Teatres de Valls han estat també un dels escenaris destacats del Nadal vallenc, on la iniciativa de venda d'abonaments per la següent temporada com a regal de Nadal i Reis ha permès que 442 espectadors ja disposin de les seves localitats per als tres espectacles centrals de la pròxima temporada, que suposa un increment del 12,2% respecte del mateix període de l'any passat, i un 23,1% més que fa dos anys, en una proposta que es consolida a l'alça. Una xifra que augmentarà en els propers dies, ja que la venda d'aquests abonaments continua encara activa a través d’internet.

Rècord històric d’espectadors als Pastorets

El Grup del Teatre Principal ha tancat una temporada nadalenca d'èxit, exhaurint les entrades de totes set representacions a «Els Pastorets Principals de Valls», que han assolit rècord històric d'espectadors amb un total de 1.918 assistents i un 100% d'ocupació.

Rècord d'espectadors als Pastorets de Valls. | Cedida

L'altra proposta de l'entitat, «Un Cap d'Any a l'Infern» va aplegar 178 espectadors en la seva estrena com a cabaret musical per a la nit de Cap d'Any, amb les tradicionals campanades, cotilló i raïm al coliseu vallenc.

Precisament el Cap d'Any ha estat un dels eixos més renovats i reforçats del Nadal vallenc d'aquest any. En aquest sentit, prop d'un miler de persones van poder gaudir, al Pati, de la primera edició de les «Campanades per a xiquets i xiquetes», amb l'espectacle «Carilló» de la Cia La Tal, un muntatge amb el qual els més menuts de la ciutat van poder rebre el nou any en una proposta pensada especialment per a ells.

L'acte va servir de prèvia a la tradicional sortida de l'Home dels Nassos a càrrec de la Colla Pessigolla, que va aplegar més nens i nenes que mai en la seva passejada des de la Plaça del Blat.

La festa de Cap d’Any del pavelló va agafant força

També la nit de Cap d'Any el Pavelló Xavi Tondo va ser l'escenari de la segona edició del doble Concert revetlla de versions, aquest any amb la música i el ritme de Tapeo Sound System i La Banda del Coche Rojo, que van omplir de festa el recinte del Fornàs amb 911 assistents en un acte que agafa força com a revetlla popular de Cap d'Any a Valls, amb 6 hores de música.

Cavalcada de Reis de Valls. | tarragonadigital

D'altra banda, s'han reforçat també altres activitats que ja es feien per aquestes dates, com la del «Caga Tió!», organitzada conjuntament pel Centre Cívic i Comerç de Valls, que habitualment es feia només divendres a la plaça Pilar Prim i que aquest any es va ampliar amb una segona sessió al Pati dissabte, amenitzada per la Cia. Toc de Gresca. En total, mig miler de nens i nenes van participar de l'acte, doblant així la xifra de l'any passat.

Amb voluntat de mostrar part del patrimoni que es concentra al Centre Històric, una altra de les noves apostes ha estat la visita comentada «Bèsties i animals a l'Església de Sant Joan», que amb les vuit sessions conduïdes per l'Àngel Gasol han tingut una bona acollida, amb uns 140 participants, així com les dues audicions de Nadal de la Coral Infantil Cors Alegres a la Capella del Roser amb un total 150 assistents.

"❗ATENCIÓ: Enxampat intentant vendre ocells protegits per 400€ a Valls" "👑❗ ÚLTIMA HORA: Accident amb la carrossa del rei blanc a Valls"