Es ven la singular 'Casa de les Punxes' de Valls

Un cartell a la façana anuncia que l'emblemàtic edifici està a la venda. La casa està declarada Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)
Imatge de 'La Casa de les Punxes' de Valls amb el cartell que indica que es ven. | J.G.

 

És un dels edificis que més desentonen del carrer Francesc Gumà Ferran de Valls. Enmig de cases i supermercats, s’alça l’anomenada ‘Casa de les Punxes’, un singular immoble amb característiques formes i amb una façana cada cop més ocupada per les pintades i els grafits. Està protegit com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). La casa, en desús des de fa temps, es troba a la venda.

'Casa de les Punxes-Casa de la Mosca, edifici en venda'. Així ho anuncia el cartell d'una immobiliària vallenca a la seva façana des de fa uns dies. També especifica les característiques i possibilitats de la casa: locals diàfans a la planta baixa, plantes pis, fins a 1.300 metres quadrats i un solar de 1.273 metres quadrats. 

La immobiliària G6 de Valls és qui comercialitza en aquests moments la venda. Segons han explicat a tarragonadigital des d'aquest establiment vallenc, l'edifici aniria destinat a la construcció de locals, no a un habitatge particular. Destaquen el jardí i la planta baixa, una zona de la casa «amb moltes possibilitats».  

La venda no s'ha produït encara, però sí que hi hauria hagut gent interessada que ha preguntat per l'immoble. 

'La Casa de les Punxes' es troba en una part molt transitada de Valls, just davant de l'Institut Narcís Oller, en una zona residencial i amb constant circulació de vehicles.

Imatge virtual de la Casa de les Punxes de Valls, un cop restaurada. | G6 Valls.

Després de la venda s'ha de respectar la catalogació de la casa

D'altra banda, segons apunten fonts municipals a tarragonadigital, la venda de l’immoble es pot fer amb total normalitat, però en tractar-se d’un BCIL s’han de tenir en compte els aspectes que s’han de preservar de la casa. Així doncs, quan l'edifici es vengui i es realitzi el futur projecte s’ha de respectar la seva catalogació i seguir les passes corresponents en l’àmbit de patrimoni.

"La Colla Joves Xiquets de Valls canvia de president" "ERC ja té decidit qui ocuparà la segona posició a la seva llista de Valls"