L'Associació Catalana de Municipis presta serveis a un 86% dels municipis tarragonins

El president de l'ACM, Lluís Soler ha mantingut reunions de treball amb la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i amb els alcaldes de Tarragona i Reus

Aquest passat dimarts, 14 de gener, el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, la secretària general, Joana Ortega, i el secretari general adjunt, Sergi Penedès, van reunir-se amb la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Aquesta trobada s'emmarca dins de la ronda de visites territorials que fa l'ACM amb les principals institucions locals de Catalunya per tal de conèixer les inquietuds dels veïns i veïnes dels diferents pobles i ciutats catalans.

Facilitar el dia a dia dels ens locals

En aquest context, el president Lluís Soler va destacar que «ens interessa copsar al territori quines són les inquietuds que té el món local, no només de les grans ciutats sinó, sobretot, dels petits i mitjans municipis. Ser l'administració més propera al ciutadà ens ha d'ajudar a afrontar la millora dels serveis als ciutadans amb més eficàcia i eficiència». 

Així doncs, un dels objectius de l'ACM és facilitar el dia a dia dels ens locals subministrant productes i serveis que permetin donar una millor atenció als seus ciutadans. El president de l'ACM destaca que «el 86% dels municipis de la demarcació de Tarragona són usuaris de la Central de Compres del món local. En concret, 154 dels 181 municipis de la demarcació ens locals que, com a mínim, fan ús d'un producte o servei d'aquesta adquisició centralitzada. La xifra s'eleva fins a 234 si ens referim a ens locals (EMD, consorcis, consells comarcals, mancomunitats i ens dependents)».

La Central de Compres permet estalviar temps i recursos i obtenir millors preus que no pas si la compra la fes cada ajuntament individualment. Els serveis més demandats pels ens locals tarragonins destaquen el subministrament d'electricitat 100% verda (129 ajuntaments), l'ús del servei d'assegurances (105 ajuntaments), l'adquisició de paper d'oficina (47 ajuntaments) o la de vehicles híbrids i elèctrics (38 ajuntaments). 

Pau Ricomà es va reunir amb els principals membres de l'ACM | cedida

L'ACM es va reunir amb Pau Ricomà, Noemí Llauradó i Carles Pellicer

Pau Ricomà va ser el primer a reunir-se amb els representants de l'ACM i més tard ho va fer la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, amb qui van parlar sobre explorar noves vies de col·laboració en diversos àmbits. També es va parlar sobre les previsions d'inversions i subvencions de suport local per als anys 2019-2023. Al migdia es van reunir amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i amb la resta de membres de la corporació municipal, on el president també va signar el llibre d'honor de la corporació.

Segons l'ACM, l'ajuntament de Tarragona és usuari de sis serveis de la Central de Compres (equips d'impressió, maquinària tècnica, el subministrament elèctric, equips informàtics, el sistema de videoactes i paper d'oficina). La Diputació de Tarragona contracta el subministrament elèctric i de gas natural i adquireix equips informàtics i vehicles. Finalment, l'ajuntament de Reus utilitza el subministrament d'energia 100% verda per a les seves necessitats, vehicles per a diferents flotes i la Guàrdia Urbana, i els DEA (desfibril·ladors), entre altres productes i serveis. 

Els directius de l'ACM es van reunir amb Carles Pellicer | cedida

"📢 EXPLOSIÓ QUÍMICA: La Canonja i Vila-seca reclamen revisar els protocols d'informació" "🔴 TGN confirma un nou impuls per reivindicar el potencial turístic de la Costa Daurada"