El Port de Tarragona organitza diverses activitats per aquest cap de setmana

Visitar la mostra de castells més emblemàtica que s’ha fet mai a la ciutat de Tarragona o commemorar el Dia Mundial dels Oceans amb el Museu del Port
El Port de Tarragona organitza diverses activitats | TarragonaDigital

El Port de Tarragona ha organitzat diverses activitats aquest cap de setmana, l'últim de la fase 2 a la regió sanitària del Camp de Tarragona, per gaudir del confinament amb família. S'han organitzat activitats per a totes les edats, des dels més petits com contacontes o activitats manuals, com per adults amb exposicions virtuals o part d'una pel·lícula rodada al Port de Tarragona.

Rememorar dels de l’Arxiu del Port el rodatge de Monturiol, el senyor del mar

A partir d'aquesta setmana, es pot visualitzar el senyor del mar de Francesc Bellmunt, rodada l'any 1993. Es tracta del making off de la pel·lícula protagonitzada per Abel Folk i que es va rodar, en part, al Port de Tarragona.

En format vídeo es pot rememorar al canal de Youtube i encara es troba a l’abast de tot el públic la nova secció a Twitter ‘Va de fars!’, que permet conèixer la història dels fars de la nostra costa gestionats pel Port de Tarragona. També, des del mateix Arxiu juntament amb Publicacions del Port s’ofereix al públic, mitjançant les xarxes socials, les #lecturesconfinades.

L’exposició de castells més didàctica a la ciutat

Aquest cap de setmana, dins de la secció 'Avui fa anys' es podrà contemplar l'exposició 'Els castells a la ciutat de Tarragona, tradició, festa, esforç, sentiment', una mostra emblemàtica a la ciutat que va comptar el comissariat de Carles Cortés i Xavier Brotons, que van crear el contingut.

Aquesta exposició es va inaugurar el juny de 2018 al Tinglado 1 i va ser visitada per més de 7.000 persones i que acosta el món dels castells amb una gran implicació de les quatre colles castelleres que van protagonitzar al Moll de Costa diferents castells: Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla de Castellers Xiquets del Serrallo i Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau.

També es pot veure, des de les xarxes socials, com era fa anys el Port dins de la secció ‘Ahir i Avui del Port de Tarragona’. Setmanalment (dimarts i dijous) es mostren fotografies històriques que mostren l’evolució dels espais portuaris, el Moll de Costa i el Serrallo el segle passat i com és ara en dues imatges. Alhora, també des d’aquestes xarxes es poden visualitzar els vídeos de les exposicions que es reobriran aviat: ‘Expressions. Homenatge a la dona’ de Carme Valverde al Tinglado 1 i ‘Telos’ de Carme Porta, al Refugi 1.

El Museu del Port més a prop

El Museu del Port convida a celebrar el Dia Mundial dels Oceans, el 8 de juny, amb el taller 'Un mar de peixos!' amb el qual pretén conscienciar i preservar el medi ambient. Es tracta de donar una segona vida a materials fàcils de trobar per casa per crear un peix molt especial: el menja-brossa. Aquesta nova espècie marina, única i personalitzada per cada llar. És una activitat en línia que es pot seguir a les xarxes socials del Museu i que va adreçat a infants entre 4 i 12 anys, amb la supervisió d'un adult. 

Així mateix, també es repensa la manera d'acostar-se al públic i presenta la iniciativa 'Fem memòria...', una nova secció en la qual cal la col·laboració del públic. El Museu disposa d'un arxiu de fotografies històriques i vol contrastar i completar la informació d'algunes imatges gràcies a les vivències i coneixements de les persones del territori. La informació es facilitarà al Facebook del Museu els dilluns i els divendres per recuperar entre tots la història del nostre Port

Música i contes al Teatret

Mitjançant les xarxes socials, el Teatret del Serrallo posa a l'abast del públic els finalistes del PortAutors 2019, una proposta que acosta les veus del territori des d'un escenari emblemàtic. A més, aviat es publicaran les bases del PortAutors 2020.

Així mateix, s'acompanya el públic familiar amb una proposta sobre el món dels contes, que obre el projecte del Banc de Contes, destinat a oferir i posar a disposició contes per a tota la família. Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

Agenda

  • #lecturesconfinades. Arxiu del Port. Es poden consultar i descarregar en aquest enllaç.
  • Oberta convocatòria IX edició del Premi d’Investigació Port de Tarragona. Impulsa: Arxiu del Port. Consulteu les bases. Va de fars! Coneix la història dels fars de la nostra costa de la mà de l'Arxiu en aquest enllaç.
  • Vídeo: Fragments del rodatge del film Monturiol, el senyor del mar de Francesc Bellmunt, 1993, rodat al Port de Tarragona.
  • Fem memòria. Des del Museu del Port es necessita la vostra col·laboració per recuperar la història del Port i completar l'arxiu de fotografies històriques del nostre fons.
  • Un mar de peixos! El Museu celebra el dia 8 de juny, Dia Mundial dels Oceans, amb un taller, per a infants entre 4 i 7 anys, que es pot seguir a les seves xarxes socials en línia. Vol conscienciar i preservar el medi ambient.
  • Contes des del Teatret: Podeu consultar al canal de Youtubte del Teatret el projecte de Banc de contes: #acaudorella.
  • Seguiu els finalistes del PortAutors 2019 i aviat es publicaran les bases de PortAutors 2020

Exposicions

  • 'Avui fa anys' de l'exposició «Els castells a la ciutat de Tarragona. Tradició, festa, esforç, sentiment» . Mostra didàctica de 2018 que va acostar el món dels castells amb implicació de les colles castellers de Tarragona. La podeu veure en aquest enllaç.
  • 'Ahir i Avui del Port de Tarragona'. Evolució de les imatges portuàries a les xarxes socials del Moll de Costa (dimarts i dijous).

"Temperatura, mascareta i distància: així ha estat el retorn a les aules al Camp de TGN" "Les mesures sostenibles del CAT en el Dia Mundial del Medi Ambient"