Primeres actuacions a la via entre Vandellòs i Castelló per rebre el futur Corredor Mediterrani

Adif adjudica un primer contracte de més de sis milions d'euros per fer possible l'ample internacional en aquest tram
Imatge d'arxiu d'unes vies del Corredor Mediterrani | Cedida

 

El futur Corredor Mediterrani s'apropa al territori a través de la suma progressiva de petites actuacions. Adif Alta Velocitat ha anunciat aquest divendres, 29 de març, que ha adjudicat un contracte per valor de 6,6 milions d'euros destinat al tram entre Vandellòs i Castelló, un pas bàsic per a poder implementar l'ample internacional de la via que requereix l'arribada del Corredor. La posada en marxa de la nova infraestructura és una reclamació històrica al territori des de fa anys.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquest contracte fa referència al subministrament de balast —les petites pedres que se situen sota la via i que la fixen i sustenten per garantir que no es puguin desviar als raïls—, i s'ha confiat a la Unió Temporal d'Empreses formada per Cuarcitas del Mediterráneo i Canteras La Ponderosa. S'encarregaran de l'extracció, fabricació, emmagatzematge i transport de més de 250.000 tones d'aquest material, imprescindible per a la nova via.

El Corredor Mediterrani, una infraestructura bàsica per al Port de Tarragona i la indústria química

Adaptar les vies a l'ample internacional és bàsic per a connectar trens de mercaderies amb la resta d'Europa, el gran objectiu de la posada en marxa d'aquest Corredor Mediterrani. Diversos agents del territori han reclamat en reiterades ocasions la posada en funcionament del servei com abans millor, si bé els retards constants han impedit que el Corredor sigui una realitat des de fa uns anys.

Grans agents com el Port de Tarragona i la indústria química són els principals defensors de l'entrada en funcionament d'aquesta nova via, ja que la nova connexió a tocar del Mediterrani els permetrà importar i exportar les seves mercaderies amb molta més rapidesa i eficiència que fins ara.

També et pot interessar

"MEDI AMBIENT: Reus i Tarragona se sumen a una gran iniciativa per combatre el canvi climàtic" "ATENCIÓ: Un grup d'empreses haurien manegat contractes públics multimilionaris a TGN"