L'Aeroport de Reus no supera els 10.000 passatgers en un agost fantasma

La Covid-19 ensorra les perspectives de l'aeròdrom | És l'aeroport que més cau de tot l'Estat
L'Aeroport de Reus està en fase d'obres per enllestir la nova terminal | Laia Solanellas

De cap manera, l'Aeroport de Reus no aixeca el vol. L'aeròdrom de la Costa Daurada està patint un 2020 històricament negre on els efectes de la Covid-19 no només estan fent estralls econòmics, sinó que les ferides s'agreugen. Reus és qui més ha notat la pandèmia amb und escens del 96% dels passatgers respecte l'any passat, mentre que la mitjana estatal és d'una caiguda del 68%. La davallada reusenca, sense precedents i sense comparació, s'ha accentuat a l'agost.

En el mes tradicionalment més positiu de l'any, l'Aeroport no ha arribat als 10.000 passatgers, és a dir, un 95% menys que l'any anterior. La dada és més crua que la d'altres aeroports turístics com el de Mallorca, que cau un 71%, Girona (87%), Barcelona (79%) o Madrid (76%), en la tendència d'unes caigudes històriques que tenen en Reus el seu cim de l'iceberg. Amb 9.680 passatgers, les dades reusenques són del tot raquítiques.

Quant al balanç acumulat de tot l'any, els números no són millors. L'aeròdrom tarragoní suma prop de 31.000 passatgers des de l'1 de gener, una xifra anecdòtica que marca un nou fons a la història de Reus. És, com dèiem, un 96% menys que l'any anterior, i la caiguda no és comparable a la d'altres aeròdroms de la xarxa d'AENA. El factor agreujant és que totes les destinacions que connecten amb Reus exigeixen, ara per ara, quarantenes obligatòries als passatgers d'origen espanyol.

"DIVENDRES 11 DE SETEMBRE: Moren tres persones per Covid-19 a Tarragona" "Agenda: Tots els actes de la Diada al Camp de Tarragona"